MinDig TV: már százezer háztartásban használnak DVB-T-t

1. Oldal

Az idei első félévben már a magyar háztartások 8 százaléka rendelkezett DVB-T MPEG-4 kompatibilis vevőkészülékekkel, amiből számukat tekintve több mint ötször annyit értékesítettek, mint az előző év azonos időszakában.
MinDigTV_MinDigTV_Extra.jpg
2010 első félévében több mint ötszörösére nőtt az értékesített DVB-T MPEG-4 kompatibilis készülékek száma az előző év azonos időszakához képest. Ebben az emelkedésben szerepet játszottak a tavaly év végi 88%-os lefedettséget biztosító jelentős hálózatbővítés, a MinDig TV kommunikációs kampányok hatására növekvő ismertség, a MinDig TV Extra szolgáltatás május végi sikeres elindítása, a Foci VB rendkívül népszerű ingyenes, HD-minőségű sugárzása, az egyre bővülő MinDig TV matricás készülékválaszték, és a készülékárak további csökkenése.

A MinDig TV szolgáltatást erősíti a síkképernyős televíziók forgalmazása, hiszen már alig lehet olyan LCD vagy plazma televíziót kapni Magyarországon, amelyben ne lenne a vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tuner. A kábeles szolgáltatásokkal ellentétben ez a platform egyedülálló módon biztosítja a választás szabadságát a néző számára a szabadon fogható és az előfizetéses kínálat között nemcsak most, de az analóg lekapcsolást követően is.

Az Antenna Hungária a GfK Hungária Kft. havi értékesítési statisztikáit is felhasználja kimutatásainak összeállításához. A legfrissebb, június végi értékesítési adatok alapján a magyar háztartások 8 százaléka rendelkezett DVB-T MPEG-4 vevőkészülékkel (vevődekóderrel, megfelelő vevőegységet tartalmazó televízióval, PCI kártyával illetve USB-s vevőegységgel). A BellResearch piackutató cég számításai alapján a MinDig TV szolgáltatást használó háztartások száma meghaladta a százezret, mely az összes földfelszíni vételt használó háztartás számával összevetve több mint 12 százalékot tesz ki. A szolgáltatás ismertsége is tovább nőtt, immáron a hazai háztartások 2/3-ában hallottak a MinDig TV-ről.


„Az elmúlt hónapokban fontos lépést tettünk előre a digitális átállás kapcsán. A HD minőségben, előfizetési díj nélkül elérhető Foci VB és a MinDig TV Extra szolgáltatásunk elindításával a DVB-T platform ismertsége és népszerűsége tovább emelkedett. Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy a nézők kifejezetten kedvezően fogadták a MinDig TV Extra szolgáltatás elindítását, néhány hét alatt több ezren fizettek elő erre a kiegészítő szolgáltatásra. A DVB-T platformon már 17 televízió – köztük 3 HD minőségben – és 4 rádiócsatorna érhető el, reális alternatívát kínálva más sokcsatornás televíziós szolgáltatással szemben. Tovább kívánjuk bővíteni a szabadon elérhető és a fizetős csatornák körét a közeljövőben, a digitális földfelszíni televíziós hálózat jelentős bővítésével pedig az év végére a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatások immáron a lakosság 95 százaléka számára elérhetőek lesznek, a fővárosban és az aprófalvakban egyaránt” – hangsúlyozta Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: már a Hármashatár-hegyről is sugározva
MinDig TV: foci VB nagyfelbontásban, előfizetési díj nélkül
MinDig TV Extra: előfizetéses DVB-T szolgáltatás indul
MinDig TV: növekvő használati arány és csatornaátrendezés
MinDig TV: javul a vétel Budapest vételkörzetében
MinDig TV: nőhet a hazai DVB-T szolgáltatás nézettsége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .