MinDig TV: év végéig még 25 új adó kezd DVB-T sugárzást

1. Oldal

Az analóg televíziós hálózat lekapcsolásával az Antenna Hungária augusztus 1-én hat új digitális átjátszóadót elindítva, november 1-től pedig további 19 telephelyről sugározva javítja a digitális földfelszíni MinDig TV szolgáltatás vételét.
A digitális MinDig TV díjmentes szolgáltatás illetve a fizetős MinDig TV Extra Alapcsomagja már szinte az egész országban, a lakosság 98%-a számára elérhető. Az analóg televíziós hálózat 2013. július 31-ei az ország középső területeit – az Észak- és Közép-Dunántúlt, Budapestet és Pest megyét valamint a Dél-Alföldet – érintő lekapcsolása után az Antenna Hungária augusztus 1-jén hat átjátszóadón indítja el a digitális sugárzást. Ezek révén a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások – összesen 31 digitális TV csatorna – vétele Bakonyszentkirály, Bakonyszentlászló, Csobánka, Pásztó, Perőcsény és Szentgotthárd körzetében javul.

MinDigTV_MinDigTV_Extra_Digitalis_Atallas.jpg
2013. augusztus 5-én Szentes és Battonya adóállomásokról is elindul a MinDig TV Extra Családi csomagjának sugárzása, így Csongrád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyék teljes területén, illetve Bács-Kiskun megye túlnyomó részén további 13 fizetős TV csatorna válik elérhetővé.

Az analóg földfelszíni televíziós hálózat lekapcsolásának második ütemére 2013. október 31-én kerül sor. Ezt követően az Antenna Hungária november elején zömében Északkelet-Magyarországon további 19 telephelyről indítja el a digitális földfelszíni televíziós sugárzást. Ezek a következők: Borsodnádasd, Bükkaranyos, Bükkösd, Cserépfalu, Domaháza, Felsőgagy, Füzérradvány, Gömörszőlős, Hernádpetri, Hollóháza, Kissikátor, Mecseknádasd, Nagylóc, Nagymaros, Parasznya, Patak, Szilvásvárad, Tab, Telkibánya. A digitális adóállomások száma ezekkel együtt már kilencvenre bővül.

Az Antenna Hungária reményei szerint az analóg televíziózás nézőinek túlnyomó többsége a digitális földfelszíni platform vételére áll át, így év végére akár már egymillió háztartás használhatja a MinDig TV-t, ami így a legnagyobb hazai digitális televíziós szolgáltatássá válhat. Az analóg lekapcsolás 2013. október 31-i, második ütemét követően pedig további jelentős fejlesztések várhatóak. A MinDig TV Extra Családi csomag az egész országban elérhető lesz, a két újabb multiplexen elinduló sugárzással növekszik az elérhető TV csatornák száma és újabb szolgáltatásokkal bővülhet a termékportfólió. A cég teljes mértékben felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát és kész arra, hogy hozzájáruljon a zökkenőmentes analóg lekapcsolás folyamatához.

Kapcsolódó linkek:

Már csak egy hónap az analóg lekapcsolás első üteméig
MinDig TV: jó ütemben halad a digitális átállás
Teljes lesz a hazai digitális átállás 2013. október 31-étől

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .