Kísérleti jelleggel m1 és m2 a MinDig TV-n

1. Oldal

Az Antenna Hungária (AH) 2008. december 23-ától egy hónapra kísérleti jelleggel elérhetővé tette az m1 HD és az m2 HD programját a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatás keretében.
Az AH egy hónapos időtartamra kísérleti jelleggel elérhetővé tette az m1 és az m2 programját a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatás keretében. Mindkét program előfizetési díj nélkül, HD felbontásban 2008. december 23-ától érhető el Budapest körzetében az 55-ös, Kabhegy körzetében a 64-es, Szentes körzetében pedig a 60-as csatornán.

MinDig_TV2.jpgAz AH bízik benne, hogy a kísérleti időszak alatt az Magyar Televízió által a MinDig TV platformra történő csatlakozás kapcsán indított közbeszerzési eljárás sikerrel zárul, ezáltal elhárulhat az akadály az elől, hogy a két csatorna műsora a hivatalos műsorszóró szolgáltatás részét képezze.

A MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében december 1-jén indult el, közel 60%-os lakossági lefedettséggel, a Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD felbontású műsoraival.

A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő, az UHF sáv legfelső (55-től, 69-ig) csatornáinak vételére alkalmas tetőantenna (az adóállomásokhoz közel, megfelelő vételi körülmények esetén szobaantenna), valamint egy DVB-T MPEG-4 HD vevődekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD tunerrel felszerelt rendelkező televízió szükséges. Decembertől már kaphatóak a MinDig TV matricás vevődekóderek és integrált televíziókészülékek, a matrica garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas az előfizetési díj nélküli digitális földi televíziós sugárzás vételére.

A matricától függetlenül a készülékforgalmazók számára kötelező a DVB-T vevődekóderek illetve TV-k alkalmasságának megjelölése.

Kapcsolódó linkek:

Az ATV és HírTV adása a digitális földfelszíni televízió hálózaton
Kötelező a vevődekóderek és TV-k alkalmasságának megjelölése
Elindult a MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás
A Duna TV és a Duna II Autonómia csatornák a MinDig TV-n
Vevőkészülékek a MinDig TV DVB-T szolgáltatás vételéhez
MinDig TV: már csak 42 nap a hazai DVB-T szolgáltatás indulásáig
MinDig TV: a két országos kereskedelmi csatorna csatlakozna
Helikopteres antennarekonstrukció Budapesten
Aláírták a DVB-T és DAB hálózatok üzemeltetési szerződéseit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .