Netflix: itt a „Smart Downloads”

Az Android eszközökre már, iOS alá még idén elérhető új Netflix funkció automatikusan törli a már megnézett epizódokat és letölti az újakat.


A Netflix 2016 decemberétől már letölthető tartalmakat is kínál azoknak, akik útközben vagy drága illetve bizonytalan internet-hozzáférés mellett offline szeretnék megnézni kedvenc sorozatukat. Ez a lehetőség bővül ki a sorozatepizódokat intelligensen kezelő „Smart Downloads” elnevezésű funkcióval.

Cameron Johnson a Netflix termékinnovációs igazgatójának közleménye szerint: „Ma izgalommal vezetjük be a Smart Downloads-t. Mostantól, ha befejezi egy letöltött epizód megtekintését a Smart Downloads törli azt, majd automatikusan letölti a következő epizódot. Ön csak néz, mi elvégezzük a munkát. Azt is szeretnénk hangsúlyozni, hogy minden amit teszünk annak középpontjában az áll, hogy a fogyasztóknak többet nyújtsunk szórakoztató élményeik kezeléséhez.”

A szolgáltatás nem minden tartalma tölthető le a kapcsolódó jogok korlátozása miatt. A Netflix saját originális sorozatai viszont általában igen.

Néhány éve a Netflix még hezitált azon, hogy letölthetővé tegye-e tartalmait, de később úgy döntött, hogy megteszi ezt a lépést, mivel globális terjeszkedése során olyan régiókba is eljutott, ahol az internetes infrastruktúra kevésbé megbízható, ráadásul a legfontosabbb versenytársak is megadják a letöltés lehetőségét.

A Smart Downloads már mostantól elérhető Android okostelefonokon és táblagépeken, de csak WiFi kapcsolaton át működik. Még idén iOS alatt is megjelenik majd a funkció, de arról egyelőre nem tudni, hogy a Windows 10 PC-ken is bevezetik-e.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .