Netflix: új eszköz a fiókmegosztás megfékezésére

A Netflix üzenetet küldve teszteli a fiókmegosztás jogosultságát kizárva a háztatáson kívüliek illetéktelen hozzáférését.


Eddig a Netflix nem csinált gondot a jelszómegosztásból, de a konkurens streaming szolgáltatások megjelenése és különösen a Disney+ vártnál is sikeresebb növekedése talán ráébresztett a céget, hogy aggódhat piacvezető pozíciója megőrzése miatt.

Netflix

A GammaWire számolt be róla először, de azóta több közösségi hálón megjelent bejegyzés is megerősítette, hogy a Netflix elkezdte tesztelni a háztartáson kívüli felhasználókat. Az érintettek képernyőjén megjelenő üzenet arra szólít fel, hogy e-mailben vagy SMS szöveges üzenetben megküldött ellenőrző kód megadásával igazolják a fiók jogos használatát. A kérdés: ez az Ön fiókja?

A Netflix szóvivője szerint: „Ennek a tesztnek célja annak biztosítása, hogy a Netflix fiókokat használók jogosultak legyenek erre.”

Netflix fiókmegosztás

Az ellenőrző kód nélkül tehát nem lehet elérni a megosztott fiókot. A fiók létrehozója természetesen továbbra is hozzáfér a szolgáltatáshoz és csak azokat érinti a korlátozás, akik a fiók elérését nem velük egy háztartásban élőkkel osztották meg. A megjelenő oldal ugyanakkor egy 30 napos ingyenes próbaidőszakra szóló regisztrációt is felkínál.

A Netflix használati feltételei szerint egy fiókot csak az adott háztartás, vagyis a család tagjaival lehet megosztani. Más, nem ugyanabban a háztartásban élőkkel a fiók megosztása mindig is tilos volt, bár ezt a szolgáltató eddig hallgatólagosan elnézte. Ezért aztán a jelszómegosztás széles körben elterjedt gyakorlat lett barátok között, és néha még az is előfordul, hogy Netflix bejelentkezési adatokat adnak-vesznek az interneten a fiók tulajdonosának tudomása nélkül. Úgy tűnik, a cég az utóbbiakat igyekszik mindenképpen megfékezni.

Kérdéses, hogy a Netflix fiókmegosztás elleni lépése mennyire széleskörű. Eddig valószínűleg még nem mindenkit érint az intézkedés.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .