DTS Play-Fi: jönnek a Hisense, Loewe és Sharp termékek

A Philips után még idén megjelennek az első DTS Play-Fi vezeték-nélküli audioplatformot támogató Hisense, Loewe és Sharp termékek.


A Wi-Fi alapú DTS Play-Fi vezeték-nélküli audioplatform lehetővé teszi, hogy kompatibilis TV-k és hangsugárzók vezeték-nélküli összekapcsolásával térhangzást előállító és többszobás zenemegosztó hangrendszert hozhassunk létre, ami akár 24bit/192kHz felbontású hangot is támogatja.

DTS Play-Fi

A Loewe sajtóközleménye szerint első DTS Play-Fi támogatással rendelkező termékeivel 2021 első felében jelenik meg. Matthias Claus, a Loewe audioért felelős igazgatója úgy fogalmaz: „A mai fogyasztók olyan teljes vezeték-nélküli megoldásokat keresnek, amelyek végül kiküszöbölhetik a hagyományos AV rendszereket zavaró vezetékezését. A Play-Fi beépítésével vezeték-nélkül támogathatjuk a magával ragadó térhang-konfigurációkat bármely helyiségben, miközben a lehető legjobb hanghűséget biztosítjuk vásárlóinknak.”

DTS Play-Fi Hisense

A Hisense sajtóközleménye pedig 2021 második felére datálja a márka DTS Play-Fi támogatású termékei megjelenését. Youbo Li, a Hisense International alelnöke szerint: „A Play-Fi vezeték-nélküli surround hangtechnológiájával kombinálva a Hisense vásárlói két világból a legjobb élményben részesülnek olyan termékekkel, amelyek egybeötvözik a vezeték-nélküli házimozit és az egész otthoni hangzás élvezetét.”

További részleteket a gyártók konkrét termékekről egyelőre nem közöltek, de feltehető, hogy a Loewe és a Hisense is DTS Play-Fi támogatással rendelkező TV-ket és hangrendszerelemeket kínál majd. Azt sem kizárt, hogy a két márka meglévő termékei is alkalmassá tehetőek DTS Play-Fi támogatásra frissítésekkel.

Bár hivatalos bejelentés nincs róla, de a Sharp is immár partnerként szerepel az audioplatformot támogató márkákat és termékeiket felsoroló Play-Fi weboldalon.

A DTS mögött álló Xperi magyarázata szerint: „Mivel a Play-Fi az ipari szabvány Wi-Fi-n keresztül működik, a termék tervezésénél nincs szükség további hardverre, és a gyártók portfóliójukon belül különböző árú termékek széles skálájához adhatnak fejlett vezeték-nélküli képességeket.”

A Philips 2019-es és 2020-as Android TV-k és Fidelio hangprojektorok az elsők között kaptak DTS Play-Fi támogatást.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .