Disney+: túl a 100 milliomodik előfizetőn

Indulásától csupán 16 hónap telt el és a világ 59 országában elérhető Disney+ streaming szolgáltatásnak már több mint 100 millió előfizetője van.


A 2019. november 12-én elindult Disney+ streaming szolgáltatás gyors növekedését jelzi, hogy már több mint 100 millió előfizetője van kevesebb régióban, mint ahányban a piacvezető Netflix elérhető. Az utóbbira 2020 végén már több mint 200 millióan fizettek elő.

Disney+

A kiadott sajtóközleményben Bob Chapek, a The Walt Disney Company vezérigazgatója úgy értékeli: „A Disney+ óriási sikere – ami mára túllépte a 100 millió előfizetőt – arra ösztönzött minket, hogy még ambiciózusabbak legyünk, és hogy jelentősen növeljük befektetéseinket a kiváló minőségű tartalom fejlesztésébe. Valójában évi több mint 100 új címet tűzünk ki célul, és ezeket a Disney Animation, a Disney Live Action, a Marvel, a Star Wars és a National Geographic tartalmazzák. Direkt fogyasztói üzletágunk a cég top prioritása, és növekedését tovább ösztönzi erős tartalomelőállításunk.”

Disney+

Szolgáltatása elindulása előtt a Disney 60-90 millió előfizetőt tűzött ki célul 2024-re. Nem egészen másfél év működés után a Disney+ ma a világ 3. legtöbb előfizetővel rendelkező streaming videoszolgáltatása a Netflix (204 millió előfizető) és az Amazon Prime Video (150 millió előfizető) mögött. Február 23-án indult el a szolgáltatás Star csatornája teljesen új tartalmakkal bizonyos országokban, és a „Mulan” premierjének példáját követve a cég további új filmek bemutatását tervezi a Disney+-on, mint legutóbb a Raya és az utolsó sárkány (Raya and the Last Dragon).

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .