Xiaomi Mi TV Stick: jön az új streaming adapter (Frissítve)

Valószínűleg két változata is lesz a Xiaomi Mi TV Stick Android TV streaming adapternek, a drágábbik 4K felbontással, az olcsóbbik anélkül.


Frissítés:

Már nem titok a Xiaomi Mi TV Stick Android TV adaptere, miután május végén azt a márka már hivatalosan is beharangozta, de még mindig nem kapható.

Kiszivárgott viszont néhány kép egy termékről és csomagolásáról, amiből több dolog is kiderül az Mi TV Stick 4K támogatását, modellváltozatait és a dobozok tartalmát illetően.

Korábban egyféle Xiaomi Mi TV Stick megjelenésére számított a piac, és arra, hogy az a jelenlegi Xiaomi Mi Box S médiadoboz megfizethetőbbé egyszerűsített, továbbfejlesztett és lekicsinyített változata lesz 4K kompatibilitással. Most azonban megjelent egy második, olcsóbb verzió is.

A Gearbest által már korábban listázott első Xiaomi Mi TV Stick egy „4K HDR és Dolby DTS HD kettős dekódolásra” képes eszköz, amin a Google Android TV 9.0 fut, Google Assistant hangasszisztens funkcióval és Netflix alkalmazással. A hardvert egy Amlogic S905Y2 négymagos chip, 8 GB ROM és 2 GB RAM alkotja. Az adapter a tápellátást USB-C csatlakozón át kapja, ami potenciálisan még több funkció számára nyithat ajtót.

Az Aliexpress által kínált olcsóbb globális verzió viszont csak „2K HDR”, azaz 4K helyett csak Full HD (1080p) felbontást nyújt HDMI kimenetén, 2 GB helyett csak 1 GB RAM van benne és az USB-C helyett microUSB a másik csatlakozója. A hardver közel azonos tudásúnak tűnik a processzort és a tároló kiosztását illetően.

A két elérhető modellváltozattal a Xiaomi több árszinten kelhet versenyre a konkurens streaming adapterekkel.

2020. április 20.:

A Xiaomi Mi TV 4S szériájú TV-k és azok júniustól kapható 164 centis (65 hüvelykes) modellje az Android TV 9.0 (Pie) operációs rendszert futtatják és támogatják a nagy dinamikatartományú HDR10 és HDR10+ formátumokat, valamint a Dolby és a DTS-HD hangsávok dekódolását. Az ugyancsak például TV-k utólagos okosítására szolgáló Xiaomi Mi Box S streaming médiadoboz is megkapta már az Android 9 Pie frissítést.

A Twitteren Sudhanshu által kiszivárogtatott ütemtervben májusi európai megjelenéssel szerepel a Xiaomi Mi TV Stick. A márka hivatalosan még semmit nem közölt az új streaming adapterről, de szinte biztos, hogy az is az Android TV platform feltehetően legfrissebb változatát kínálja majd. A Google ugyanis partnereinek Európában nem is engedi, hogy TV-s eszközeiken mást alkalmazzanak.

Ha a TV-hez, monitorhoz vagy projektorhoz HDMI-n csatlakozó Xiaomi Mi TV Stick a jelenlegi Xiaomi Mi Box S médiadoboz megfizethetőbbé egyszerűsített változata lesz, akkor feltehetően képes lesz a 4K HDR10 és HDR10+ formátumú akár 60 képkocka/másodperc képsebességű videók és a Dolby, DTS-HD hangsávok kezelésére.

Hasonló kialakítású és ilyen minőségű kép- és hang streaming kezelésére alkalmas például az Amazon Fire TV Stick 4K, és az egyelőre még csak híresztelt Android TV alapú és távirányítóval rendelkező Chromecast Ultra is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .