Onkyo: 2010-es középkategóriás AV vevőerősítők

1. Oldal

Az Onkyo három új közép- és felsőközép kategóriájú THX Select2 Plus minősítésű, 3D kompatibilis, hálózati AV vevőerősítője többek között a FLAC bitfolyamok lejátszását és az iPhone/iPod csatlakozás teljes funkcionalitását is támogatják.
A három új modell (TX-NR1008, TX-NR808, TX-NR708) mindegyike hét a 3D képformátumokkal kompatibilis HDMI 1.4a bemeneti csatlakozóval rendelkezik, a beépített Faroudja DCDi Cinema progresszív képfrissítésre konvertáló és felskálázó technológiával pedig 1080p formátumra képesek konvertálni az összes bemeneti videojelet HDMI kimeneteiken.

TX-NR708
TX-NR708


Az új vevőerősítők Ethernet porton csatlakoztathatóak közvetlenül az internetre vagy egy PC-hez, és a FLAC (Free Lossless Audio Codec) mellett MP3, WMA, WMA Lossless, WAV, Ogg Vorbis, AAC, és LPCM formátumú hangfájlok lejátszására is alkalmasak. Az új modellek a LastFM, vTuner és a Napster által kínált internetrádiós szolgáltatások bitfolyamait is képesek elérni. Az Ethernet csatlakozón keresztül a rendszerszoftver frissítés is könnyen elvégezhető, és mindegyik vevőerősítő Windows 7 kompatibilis valamint DLNA 1.5 minősítésű.

TX-NR808
TX-NR808


Mindhárom modell természetesen dekódolja a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangformátumokat is, és a Dolby Pro Logic IIz valamint az Audyssey DSX eljárások révén front magassági és front szélességi csatornákkal képesek kiterjeszteni az előállított surround hangteret. A 7.2 csatornás TX-NR808, TX-NR708 esetében ezek az extra csatornák a hátsó surround csatornák helyébe léphetnek, a 9.2 csatornás TX-NR1008 esetében viszont a felhasználók különböző hangsugárzó konfigurációkból választhatnak.

TX-NR1008
TX-NR1008


A két extra végerősítő csatorna és az egy további HDMI kimenet mellett a TX-NR1008 a videojel források független optimalizálását és finombeállítását biztosító ISF kép kalibrációt is biztosít, valamint sokcsatornás audio jelfeldolgozás igényeinek kielégítéséhez egy extra 192 kHz/24-bites Burr Brown D/A konverterrel is rendelkezik.

Mindhárom új vevőerősítőt felvértezték a teljes Audyssey hangszín-kiegyenlítő és szoba-korrekciós technológiával, így Audyssey MultEQ korrigálja a szoba akusztikája okozta fázis- és frekvencia-átviteli problémákat, valamint kalibrálja a hangsugárzókat az optimális megszólalás érdekében.

Az erősítők iPhone/iPod kompatibilis előlapi USB csatlakozóval rendelkeznek, amelyen át a közvetlen digitális lejátszás mellett az album borítók képernyőn való megjelenítését is lehetővé teszik, és van analóg RGB (D-Sub15) bemenetük PC videó csatlakozáshoz. Egy úgynevezett „PLL jitter-cleaning” azaz a digitális bemeneti jel bizonytalanságát csökkentő áramköri technológiával tisztább hangot állítanak elő az erősítők. A beállításokat az Onkyo új, képernyőn megjelenő áttűnő grafikus kezelőfelülete segítségével lehet elvégezni.

A TX-NR1008 és TX-NR808 erősítőkhöz a gyártó kétirányú előre tetszés szerint programozott távkezelőjét mellékelik, amellyel a rendszer minden komponense működtethető.

A hazai forgalmazásról és árakról egyelőre nincs információ, de a német piacon a TX-NR708 és TX-NR808 már ebben a hónapban megjelenik 899 EUR (kb. 260.000 Ft) illetve 1.099 EUR (kb. 320.000 Ft) árakon, a TX-NR1008 viszont csak júliustól lesz kapható 1.329 EUR (kb. 390.000 Ft) áron.

Kapcsolódó linkek:

Onkyo: 2010-es AV vevőerősítők HDMI 1.4 csatlakozással
HDMI 1.4a: a választható 3D formátumok specifikációjával
Onkyo: három új csúcskategóriás 9.2 csatornás AV vevőerősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .