Onkyo: 2010-es AV vevőerősítők HDMI 1.4 csatlakozással

1. Oldal

Az Onkyo négy új belépő illetve középkategóriájú AV vevőerősítője Dolby TrueHD/DTS-HD Master Audio dekódolást, HDMI 1.4 csatlakozáson keresztül 3D videojel kompatibilitást és Universal porton át DAB+ tuner valamint iPod/iPhone dokkolást kínálnak.
A tavasszal talán már idehaza is kapható új Onkyo AV vevőerősítők közül a 7.2 csatornás TX-SR608 tudja a legtöbbet. A hét végfok a THX Select2 Plus minősítésnek megfelelő teljesítményt szolgáltat, ami 3-4 méteres hallgatási távolsághoz is elegendő lehet átlagos érzékenységű hangsugárzókat alkalmazva.

Onkyo_TX-SR608.jpg
A TX-SR608 a már az elődmodellben is működő Dolby Pro Logic IIz dekódolás mellett az Audyssey DSX hangprocesszálást is tudja, ami a hátsó surround hangsugárzók helyett „front szélesítő” és/vagy „front magassági” hangsugárzók használatát teszi lehetővé. Az erősítő a Faroudja DCDi Cinema videoprocesszor jóvoltából a HDMI kimeneten 1080p formátumra képes felkonvertálni minden bemeneti videojelet, köztük az AV vevőerősítőkön eddig nem megszokott PC analóg RGB bemenetét is.

Egy Blu-ray 3D lejátszó és egy 3D kompatibilis TV közötti digitális jelútba a 3D videojel átviteléhez csak olyan AV vevőerősítő iktatható, amely 1.4a verziójú HDMI csatlakoztatást kínál. A TX-SR608 öt ilyen bemenettel (egy az előlapon) és egy kimenettel rendelkezi. Ez utóbbi egyébként bemenet is egyben, mert ezen át képes fogadni a TV vevője felől érkező hangcsatorna jelét.

A TX-SR608 természetesen képes dekódolni az összes HD hangformátumot, köztük a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio bitfolyamokat is és minden csatornájában 192kHz/24 bites Burr-Brown PCM1690 D/A konvertert alkalmaznak, amelyek 113dB dinamikatartományt valamint az audió órajel bizonytalanságával szembeni kivételes védelmet, s így magas hanghűséget biztosítanak.

Az erősítő beüzemelése és működtetése az Audyssey 2EQ, „Dynamic Volume” és „Dynamic EQ” technológiáinak köszönhetően rendkívül egyszerű, a kezelést pedig a képernyőn megjelenő áttűnő grafikus kezelőfelület segíti. Nem mellékesen a TX-SR608 egy 2.zónában független hangforrás megszólaltatását is lehetővé teszi, a két subwoofer kimenet pedig a nagyobb szobákban használatos két mélysugárzó kiegyenlített konfigurálását biztosítja.

A TX-SR608-nál némileg kisebb teljesítményű, 7.1 csatornás TX-SR578 előlapi HDMI bemenettel, PC RGB csatlakozással és Audyssey DSX üzemmóddal nem rendelkezik. Azoknak, akiknek nincs szükségük 1080p videojel konvertálásra lehet megfelelő a TX-SR508, ami egyebekben mindazt tudja, amit a TX-SR578. A belépőszintű 5.1 csatornás TX-SR308-nak öt 100W-os végfoka és három 1.4-es verziójú HDMI bemenete van.

A TX-SR608 és TX-SR578 kb. 155.000 illetve 150.000 forintért áprilistól, a TX-SR508 és TX-SR308 hozzávatőleg 120.000 illetve 80.000 forintért már márciustól kapható lehet.

Kapcsolódó linkek:

HDMI 1.4a: a választható 3D formátumok specifikációjával
Onkyo: három új csúcskategóriás 9.2 csatornás AV vevőerősítő
Onkyo: új 2009-es AV vevőerősítők és Blu-ray lejátszó
HDMI 1.4: Ethernet támogatással és sok más új funkcióval
Dolby: magassági dimenzió a Pro Logic IIz-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .