Onkyo: a 2012-es középkategóriás AV vevőerősítők

1. Oldal

Az Onkyo új 7.2 csatornás THX Select 2 Plus minősítésű hálózati AV vevőerősítői, a TX-NR717 és a TX-NR818 sok funkciót ígérnek kedvező áron.
Mindkét új Onkyo középkategóriás vevőerősítő a gyártó WRAT szélessávú erősítő technológiáját alkalmazza, és a háromfokozatú invertált Darlington végfok áramkörök valamint a méretes transzformátorokból táplált nagyteljesítményű áramellátás alacsony torzítást biztosítanak. A TX-NR717 csatornánként 170W (6Ω, 1kHz, 1% THD, IEC), a TX-NR818 180W teljesítményt nyújtanak, a front csatornák kettős erősítésre is konfigurálhatóak. Mindkét modellben Burr-Brown 192 kHz/24 bites D/A konverterek működnek a hét csatornában. Az említettek mellett a TX-NR818 frontcsatornáiban két konverterből álló differenciál D/A átalakító működik, a kettős kábelezésű front hangsugárzók frekvenciazavarát kiküszöbölő digitális keresztváltó jelfeldolgozással, a digitális jelátvitelt javító fáziszárt-hurok (PLL) jelbizonytalanságot csökkentő áramkörrel, valamint fizikailag elkülönített végerősítő és előerősítő blokkokkal.

Onkyo_TX-NR717.jpg
Már a TX-NR717 Dolby Pro Logic IIz és Audyssey DSX eljárásokkal front magassági illetve szélességi csatornákkal bővítheti a megszólaló hangteret, illetve sokcsatornássá alakíthatja akár a sztereó források hangját is. A TX-NR818 emellett a DTS Neo:X térhangzás bővítésre is képes, és ehhez 9.2 csatornás analóg előerősítő kimenettel is rendelkezik.

Az új AV vevőerősítők InstaPrevue technológiát és MHL csatlakoztatást is kínálnak. Előbbi a HDMI bemenetválasztást kép a képben élő bemutatóképekkel segíti, utóbbi mobilkészülékről 1080p videó, állókép és 7.1 csatornás hang továbbítását teszi lehetővé.

Onkyo_TX-NR818.jpg
A TX-NR818 „kétmagos” videojel feldolgozása egy HQV Vida VHD 1900 videoprocesszort alkalmaz a zavartalan és pontos 1080p felskálázáshoz, valamint egy Marvell Qdeo technológiájú 4K videoprocesszort, ami a 1080p videót skálázza fel 4096 x 2160 pixelre az ehhez alkalmas képmegjelenítőkhöz. Utóbbi egyénként a TX-NR717 modellben is működik. A TX-NR818 emellett ISF szerinti kép kalibrációt is kínál.

Mindkét AV vevőerősítő 8 bemeneti (egy elöl és hét hátul) és két kimeneti 1.4a verziójú HDMI csatlakozóval rendelkezik teljes 3D videojel támogatással és többek között DTS-HD Master Audio és Dolby TrueHD hangformátum dekódolással valamint vissza irányú hangcsatornával (Audio Return Channel) az egyik HDMI kimeneten.

Az erősítők Etherneten vagy opcionális UWF-1 WLAN adapterrel csatlakozhatnak a hálózathoz, két USB portjuk közül az előlapi iPod, iPhone vagy USB tároló fogadására alkalmas. A helyi hálózatra és az internetre csatlakozva a két erősítő hangfájlokat játszhat le PC-ről, és számos ingyenes internetrádiót szólaltathat meg, valamint fizetős (Spotify, SIMFY) illetve „Cloud Locker” (MP3tunes) zeneszolgáltatásokat érhet el.

Mindkét modell képes egy 2. és 3. helyiségnek sztereo hangjelet szolgáltatni vonalszinten vagy erősítve. Ráadásul a felhasználók az iPhone vagy Android okostelefonok Onkyo távvezérlő alkalmazásával bárhonnan kontrollálhatják a lejátszást akármelyik helyiségben az összes többi kezelési funkcióval együtt.

Az elkövetkező hónapokban Onkyo UBT-1 típusjelzéssel lesz USB-s Bluetooth Adaptert is a kínálatban, és készül egy új iOS alkalmazás, amely lehetővé teszi a zenei bitfolyamok továbbítását egy iPod/iPhone-ról egy Onkyo hálózati vevőerősítőre.

A májusban piacra kerülő TX-NR717 kb. 290.000 Ft-ba, a TX-NR818 kb. 360.000 Ft-ba kerül majd.

Kapcsolódó linkek:

Onkyo: 2011-es modellek visszahívása
Onkyo: bemutatkoznak a 2012-es belépő AV vevőerősítők
Onkyo: új AV vevőerősítők világelső technológiákkal
DTS: jön a térhangzást 11.1 csatornára bővítő Neo:X

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .