Onkyo LS7200: új Dolby Atmos, DTS:X soundbar rendszer

1. Oldal

Az Onkyo LS7200 3D Soundbar rendszer a Dolby Atmos és DTS:X térhangzást felhasználóbarát vezeték-nélküli audió funkciókkal kombinálja a DTS Play-Fi, AirPlay technológiák támogatásával és a beépített FireConnect többszobás audiomegosztással.


A három darabból álló Onkyo LS7200 több mint egy szokványos soundbar hangrendszer. A csupán 53 mm profilmagasságú falra szerelhető soundbar az „AV Center” egységhez egy többcsatornás hangkábellel csatlakozik. Ezen át jut el a diszkrét digitális erősítők teljesítménye a hangszórókhoz (két-két hangszóró a bal, a jobb és a középső csatornákhoz, valamint szingli magassági hangszórók). A rendszer harmadik eleme a vezeték-nélküli mélynyomó.

Onkyo LS7200.jpg
Az AV Center (az alábbi képen) négy HDMI bemenetéhez csatlakoztathatóak a médialejátszók, játékkonzol és más forráskészülékek, a TV-hez egyetlen HDMI kábel kapcsolódik, amin keresztül 4K/60p videojel továbbítható, az „Audio Return Channel” pedig lehetővé teszi a vett TV adás hangjának megszólaltatását az LS7200 hangrendszeren.

Onkyo LS7200_AV Center.jpg
A hangzást az AccuEQ szobaakusztikai kalibrálás igazítja az adott térhez, beállítva hangszórók hangerejét, távolságát és keresztváltását, miközben a szobában keletkező állóhullámokat is igyekszik kiküszöbölni.

A filmek objektum alapú Dolby Atmos és DTS:X hangzása mellett az LS7200 kielégítő sztereó megszólalást is kínál egy sor hálózati audió lehetőséggel. A soundbar támogatja a DTS Play-Fi technológiát, egy ingyenes iOS és Android alkalmazást, ami a zenéket (streaming szolgáltatásokat, lokális fájlokat vagy a hálózathoz csatlakozó eszközökön tárolt audiókat) egy egyszerű felületen gyűjti össze, hogy továbbíthassa bármely Wi-Fi kompatibilis hangszóróra. A gyors, stabil és könnyen használható DTS Play-Fi technológia több bitfolyamot támogat különböző hangsugárzókon egyidejűleg megszakítás nélkül.

Az AirPlay és a választható 5 GHz/2,4 GHz-es Wi-Fi is használható a stabil alkalmazásalapú zenebejátszásra, a Spotify Connect pedig lehetővé teszi, hogy az előfizetők közvetlenül küldhessék át a zenefolyamot a Spotify alkalmazásból. A Bluetooth teszi teljessé vezeték-nélküli zenei streaming funkciókat.

Az Onkyo vezérlő alkalmazása egyesíti a vezeték-nélküli továbbítási technológiákat, egyszerűsíti a hozzáférést a TuneIn és TIDAL szolgáltatásokhoz, és összefogja a hangtovábbítást az opcionális FireConnect kompatibilis vezeték-nélküli hangszórókhoz. A könnyen használható alkalmazás a rendszer zónánkénti távirányításával egészíti ki a képernyőn megjelenő grafikus kezelőfelületet.

A DTS:X hangsávokban külön szabályozható a dialógus hangereje, és emellett a többcsatornás audiót 3D hangzássá felkonvertáló DTS Neural:X is megtalálható az LS7200-ben, ahogy a Dolby Audio új Surround Enhancer technológiája is, ami a hallgatók köré virtuális hátsó hangsugárzókat hoz létre.

Az Onkyo LS7200 jövő év elején kerül piacra 999 € (kb. 307.000 Ft) áron.

Kapcsolódó linkek:

Onkyo: 2016-os RZ szériájú csúcs AV vevőerősítők és előerősítő
Onkyo/Pioneer: őszre lesz DTS:X rendszerszoftver frissítés
Onkyo HT-S7805: Dolby Atmos és DTS:X hangrendszer
Onkyo TX-RZ710/TX-RZ810: az új felsőkategóriás AV vevőerősítők
Onkyo TX-NR555/TX-NR656: az új középkategóriás AV vevőerősítők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .