NVIDIA SHIELD: új funkciók a legújabb szoftverfrissítéssel

1. Oldal

Az NVIDIA új funkciókat vezet be SHIELD Android TV médiadobozán a legújabb szoftverfrissítéssel, ami DTS:X és Dolby Atmos jeltovábbítással egészít ki több alkalmazást, a 7.0-ás Nougat Android TV-re viszont még várni kell.


Az eredeti NVIDIA SHIELD médiadoboz helyébe hamarosan egy második generációs „SHIELD Android TV Game Console” lép megújult 4K/HDR-t támogató hardverrel, ami persze továbbra is megtartja streming médiadoboz funkcióját is. A cég azonban további szoftverfrissítéseket is kiad, melyek közül a legutóbbi az „Experience Upgrade 3.3” elnevezést viseli, és már le is tölthető.

NVIDIA SHIELD Android TV kontrollarrel.jpg
Ez a frissítés DTS:X jeltovábbítást ad a Plex, Kodi V17 és az MX Player alkalmazásokhoz. Már a korábbi frissítés lehetővé tette a Dolby Atmos hangsáv jelének továbbítását, de úgy tűnik, hogy rendszert kellett frissíteni, hogy ezt a népszerű Plex alkalmazásban is aktiválni lehessen. A Dolby Atmos támogatott az előre telepített „Photo & Video”, valamint a VUDU, MX Player és SPMC alkalmazásokban.

Június óta az NVIDIA SHIELD médiadoboz Plex szerverként is használható, támogatottak a 4K/60p YouTube videók, és a HDMI CEC vezérlés is konfigurálható.

Az Android TV következő 7.0-ás „Nougat” fantázianevű változatát csak később kapja meg a SHIELD. Ez már tartalmazni fogja a kép-a-képben, az app recording funkciókat, a több felhasználó lehetőségét, egy új „multitasking” menüt, és a rendszerszintű HDR támogatást.

Az NVIDIA Experience Upgrade 3.3 új funkciói:

DTS:X audió jeltovábbítás a Plex, Kodi V17 és az MX Player alkalmazásokban
Dolby Atmos audió jeltovábbítás a Plex alkalmazásban
• A legfrissebb havi Android biztonsági frissítések biztosítása
Vulkan 1.0.1.0 Conformance Test Suite támogatás
• Új GeForce Now és Android játékok
• Rendszer újraindításánál megmarad a „SHIELD mappák elérése PC-n” beállítás
• A SHIELD + Plex Media Server nem igényel újraindítást tároló befogadása után
Plex web app többé nem mutatja „Null” befogadott tárolót

Kapcsolódó linkek:

Chromecast Ultra: eszköz 4K, HDR és Dolby Vision támogatással
Xiaomi Mi Box: a 4K HDR médiadoboz már kapható az USA-ban
NVIDIA SHIELD: frissítés az Android TV médiadobozhoz
NVIDIA SHIELD: 4K Android TV készülék játékhoz is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .