Onkyo TX-NR709: az új középkategóriás AV vevőerősítő

1. Oldal

Az Onkyo TX-NR709 középkategóriás hálózati AV vevőerősítő THX Select2 Plus minősítésével, fejlett jelfeldolgozó és csatlakoztatási lehetőségeivel kiválóan szolgálhatja a házi-mozi kép- és hangreprodukciót egy közepes méretű nappaliban.
Az Onkyo TX-NR709 1.4a verziójú HDMI csatlakozói közül nyolc bemenet fogadja a nagyfelbontású kép- és hangforrásokat, két kimenet pedig lehetővé teszi, hogy egyszerre két külön képmegjelenítőt (például egy síkképernyős TV-t és egy vetítőt) köthessük az erősítőhöz. Ezen a csatlakozáson át a vevőerősítő támogatja a veszteségmentes Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangformátumok és a 3D videoformátumok átvitelét, az Audio Return csatornát, valamint a kimeneti videojel felskálázását 4K (3840 x 2160 pixel) felbontásra a Marvell Qdeo video-feldolgozó technológia jóvoltából.

Onkyo_TX-NR709.jpg
A TX-NR709 előlapján USB port támogatja a közvetlen digitális kapcsolatot iPod/iPhone mobilkészülékekkel és más USB-s tárolóeszközökkel. A további analóg és digitális csatlakozókkal köztük a komponens videó és 7.1 csatornás analóg audió bemenetekkel a régebbi készülékek az integrációját is gond nélkül megoldható. A sajátmárkás perifériák csatlakozását az „UNIVERSA PORT” biztosítja.

Mint hálózati készülék a TX-NR709 PC-ről vagy médiaszerverről audio fájlok illetve internetes rádiók (Last.fm, vTuner, Napster) bitfolyamait is képes elérni és lejátszani. Mostantól elvileg a Spotify prémium zenei szolgáltatás is elérhető az erősítővel, de ez hazánkból egyelőre nem lehetséges.

A könnyű kezelés és a kényelmes üzemeltetés mellett a TX-NR709 a kezdeti beállítást is annyira egyszerűvé teszi, amennyire az csak lehetséges. Használható a kifinomult Audyssey MultEQ XT szoba-korrekciós rendszer, ami a mellékelt mikrofonnal a szoba több pontján elvégzett mérések után kalibrálja a hangzást a szoba akusztikai viselkedésének megfelelően. Az újonnan kifejlesztett grafikus képernyőmenü és a navigációs kezelőfelület leegyszerűsíti a tartalmak és a beállítások böngészését filmnézés vagy zenehallgatás közben is.

A modell a hangélmény finomítására egy 32 bites processzorral további számos audio jelfeldolgozó funkciót kínál – virtuális surround, mélyhang-kiemelés és audio DSP módok játékhoz. Ezeket egészíti ki az Audyssey Dynamic EQ és Dynamic Volume technológiái, amelyek minden forráshoz optimalizálják a hangszínt, a hangerőt és a dinamikatartományt. Az összes csatornában alkalmazott TI Burr-Brown PCM1690 192kHz/24 bites D/A konverterek pedig kiváló hangminőséget biztosítanak.

A TX-NR709 külön phono bemenete lemezjátszó csatlakoztatását is lehetővé teszi, a végfokok kettős erősítésre (bi-amp) is konfigurálhatóak, és a 7.2 csatornás előerősítő kimenetekhez külön erősítő is csatlakozó, ha a 170W csatornateljesítménynél valaha nagyobbra lenne szükség.

A TX-NR709 májustól lesz kapható Európában fekete és ezüst házú változatban 899 euro (kb. 239.000 Ft)

A TX-NR709 egyéb tulajdonságai:

• THX Select2 Plus minősítés
• IEC teljesítmény 170W/csat. 6Ω, 1kHz, 1% THD, 1 csatornát meghajtva
• WRAT szélessávú erősítő technológia
• Háromfokozatú inverz Darlington áramkörök
• HCPS (High Current Power Supply – nagyáramú tápegység) masszív nagy teljesítményű transzformátor
• PLL jelbizonytalanságot kiküszöbölő áramköri technológia
• Linear Optimum Gain Volume áramkör
• Dolby Volume minőségi zenei élmény bármilyen hangerőn
Audyssey DSX és a Dolby Pro Logic IIz Surround csatorna kiterjesztés
• Helyi hálózaton át MP3, WMA, WMA Lossless, FLAC, WAV, Ogg Vorbis, AAC, LPCM audio fájlok lejátszása
• Windows 7 és v1.5 DLNA kompatibilitás
• Internetrádiók és valós idejű zeneszolgáltatások (vTuner, Last.fm, Napster, Spotify)
• Advanced Music Optimizer a tömörített digitális zenefájlok hangzásjavítása
• Direct Mode és a Pure Audio üzemmód

Kapcsolódó linkek:

Onkyo BD-SP309: megfizethető hálózati Blu-ray 3D lejátszó
Onkyo: új 2011-es AV vevőerősítők jó ár-érték aránnyal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .