Onkyo: új 2011-es AV vevőerősítők jó ár-érték aránnyal

1. Oldal

Az Onkyo új AV vevőerősítői a TX-NR609, TX-NR579, TX-NR509, TX-SR309 az utóbbi belépő modellt kivéve hálózati PC audio bitfolyamok lejátszására és internet-rádiózásra is alkalmasak, a TX-NR609 4K video felskálázására is képes.
Az Onkyo új AV vevőerősítői közül a legfejlettebb a THX Select2 Plus minősítésű TX-NR609. Ez az első AV vevőerősítő a világon, amelyben a Marvell Qdeo video-feldolgozó technológiát alkalmazzák a szabvány videojelek 4K (3840 x 2160) felbontásra való felskálázására.

Onkyo_TX-NR609.jpg
A TX-NR609 hálózaton keresztül Napster, Last.FM, v.Tuner internetes rádióállomásokat ér el, Windows 7, DLNA kompatibilis és ezen át a firmware frissítés is egyszerűbb.

Minden modell előlapi USB portja digitális iPod/iPhone csatlakozást kínál és támogatja az USB tárolóeszközökről történő audio lejátszást MP3, WMA, WMA Lossless, FLAC, WAV, Ogg Vorbis, AAC, és LPCM támogatással.

Az USB mellett a TX-NR609 hat HDMI bemenettel (egy az előlapon) és a márka perifériáit fogadó „UNIVERSA PORT” csatlakozóval is rendelkezik a szokásos digitális és analóg A/V bemenetek mellett. A modell „Powered Zone 2” csatlakozása lehetővé teszi egy külön hangforrás megszólaltatását egy másik hangsugárzó páron. A TX-NR609 két mélysugárzó számára kínál előerősítő kimenetet és analóg PC RGB bemenete is van.

Mind a négy új erősítő 1.4a verziójú HDMI csatlakozással biztosít teljes 3D video kompatibilitást és „Audio Return” csatornát.

A TX-NR609 támogatja az Audyssey DSX dekódolási technológiát, lehetővé téve a hétcsatornás kialakítás két hátsó csatornájának átkonfigurálását front magassági vagy front szélességi hangsugárzók meghajtására. Az erősítő támogatja a Dolby Pro Logic IIz-t is, ami hasonló front magassági térhangzást kínál.

A TX-NR609 a könnyű beállítást segítendő egy sor Audyssey technológiát (2EQ, Dynamic Volume, és Dynamic EQ) is tartalmaz, továbbá egy új a képen megjelenő grafikus kezelőfelületet.

Mind a négy új modell rendelkezik a digitális jelátvitel minőségét megőrző, a jelbizonytalanságot csökkentő „PLL Jitter-cear” áramkörrel, dekódolja a veszteségmentes Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangformátumokat, és képernyőn megjelenő menü egyszerűsíti beállításukat.

A 7.1 csatornás TX-NR579 tartalmazza a TX-NR609 legtöbb funkcióját, de nem THX Select2 Plus minősítésű, nincs PC RGB csatlakozása, Audyssey DSX dekódolása és második mélysugárzó kimenete, hat helyett pedig csak négy HDMI bemenettel rendelkezik.

Onkyo_TX-NR509.jpg
Az 5.1 csatornás TX-NR509 vonzó választás azok számára, akik nem igénylik a 4K videó felkonvertálást, vagy az Audyssey DSX / Dolby Pro Logic IIz térhangzás kiterjesztést. Ennek a modellnek csak vonalszintű 2. zóna-kimenete van, és hiányzik belőle az Onkyo új tartalmak közötti navigációt biztosító grafikus interfésze. Más vonatkozásokban ugyanazt a csatlakoztatást, hálózati funkcionalitást és a kiváló hangfeldolgozást kínálja, mint nagyobb társai.

Onkyo_TX-SR309.jpg
Az 5.1-csatornás TX-SR309. azoknak készül, akik nem igénylik a hálózati funkciókat, a 2. zóna és az Audyssey EQ szolgáltatásokat. A modellnek három HDMI bemenete van és minőségi TI Burr-Brown audio D/A konverterei, valamint az Onkyo saját fejlett zene optimalizáló és játék módja.

Az új erősítők várható európai piaci megjelenése és árai:
TX-SR309 február 299 EUR (kb. 81.500 Ft)
TX-SR509, TX-SR579 március 399 EUR ill. 499 EUR (kb. 109.000 Ft ill. 136.000 Ft)
TX-SR609 április 599 EUR (kb. 163.000 Ft)

Az Onkyo külön WiFi (IEEE 802.11b/g/n) USB adaptert is kínál a hálózati csatlakozásra képes modellekhez. Az áprilistól kapható UWF-1 ára 49 EUR (kb. 13.400 Ft).

Kapcsolódó linkek:

Onkyo: 2010-es felsőkategóriás AV vevőerősítők
Onkyo: 2010-es középkategóriás AV vevőerősítők
Onkyo: 2010-es AV vevőerősítők HDMI 1.4 csatlakozással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .