Optoma: mobiltelefon méretű az első „pico projector”

1. Oldal

Az InfoComm 2008 kiállításon mutatkozik be a világ első úgymond pikovetítője, melyet az Optoma a Texas Instrument DLP Pico chipkészletére alapulva gyárt majd.
A legtöbb úgynevezett „okos telefonnál” kisebb, új hordható vetítő elfér egy tenyérben, és ideális társa lehet a hasonló méretű készülékeknek, mint egy iPod, egy PDA, egy okos telefon vagy egy digitális kamera. Egy ilyennel összekötve a négyunciás (kb. 113,4 gramm) Optoma Pico Projector lehetővé teszi használója számára, hogy képeket és videókat oszthasson meg másokkal, és az eredeti forráskészülék kis képernyőjénél százszor nagyobb képen élvezhesse a vizuális élményt.

Optoma_Pico_Projektor.jpg
Technológiai értelemben az a leglényegesebb, hogy az Optoma Pico Projector a legújabb LED technológiát alkalmazva színgazdag és élénk képet ígér, és a DLP technológia miatt feltételezhető, hogy a kontrasztja is a lehető legjobb. Mindezek a fejlesztések a nagyobb, akár házi-mozi célú vetítőknél is minden bizonnyal megjelennek majd.

Az Optoma Pico Projector korlátozott mennyiségben már az idei év végén kapható lesz Európában és Ázsiában, de a világpiaci bevezetés 2009-ben várható.

Kapcsolódó linkek:

Optoma HD75: új 720p DLP vetítő magas fényerővel
Optoma HD800X: a teljes HD felbontású DLP vetítő mindenkinek
Házi-mozi vetítő koncepciók lézeres és LED-es megvilágítással
Optoma: a kedvező áru ThemeScene HD65 már idehaza is kapható
LED-ek a DLP vetítéstechnikában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .