Panasonic CES 2014: új 4K TV és megújult okos TV platform

1. Oldal

A Panasonic CES 2014 sajtótájékoztatóján mutatta be a plazmához hasonló képminőséget ígérő új AX800 sorozatú 4K LED LCD TV-ket és az áttervezett Life+ Screen Smart TV platformot.
A Panasonic felhagy a plazmaképernyők és TV-k gyártásával így a mostani CES 2014 kiállításon már a „plazmához hasonló képminőségű” új LED LCD TV-k jelentik a Show látványosságát, a főszerepet pedig az új AX800 széria 4K Ultra HD TV-i játsszák.

Panasonic_AX800.jpg
A 165 és 147 centis képátlójú TC-65AX800U, TC-58AX800U észak-amerikai piacra szánt modellek HDMI 2.0 és DisplayPort 1.2a bemeneteiken át kaphatnak natív 4K videojelet, akár másodpercenként 60 képkocka, azaz 60p képfrissítéssel. Ugyanakkor a készülékek támogatják a HEVC (H.265) tömörített tartalmak dekódolását is. A készülékekbe épített „Studio Master Panel” szélesebb színtartományt, jobb színreprodukciót és mélyebb feketéket produkál, ami a „Local Dimming Pro” helyi fényerőszabályzásnak is köszönhető. A TV-k „4K Fine Remaster Engine” képfeldolgozása skálázza fel a különböző tartalmakat 4K felbontásra, és egyébként THX minősítésűek.

A Panasonic öt további új Full HD LED LCD TV szériával készül az észak-amerikai piacra. Ezek az AS680, AS650, AS640, AS530 és a Smart TV funkcióval nem rendelkező A400.

A 2014-es Panasonic LCD TV-k áttervezett „Life+ Screen” elnevezésű Smart TV platformja még jobban idomul a néző tévézési szokásaihoz és igényeihez. A tavalyi „My Home Screen” után az idei „Life+ Screen” még tovább javít a személyes testreszabhatóságon, mert a távirányító „My Button” gombját használva a TV megtanulja az egyes felhasználók preferenciáit, és ennek alapján ajánl nekik tartalmakat. A rendszer aztán gondoskodik róla, hogy a kedvelt tartalmak megjelenjenek a „My Stream” csatornában, származzanak azok bármely forrásból, TV csatornáról vagy online videó kölcsönzőről. Az idei VIERA Smart TV-k hangvezérlő, arcfelismerő és felhőn keresztüli tartalommegosztó funkciókat is kínálnak.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: a plazma 4K TV gyártás korlátai miatt adta fel
Panasonic: a 4K Ultra HD és az OLED technológiában a jövő
Panasonic: 2013 decemberében leáll a plazma TV gyártás
ITU jóváhagyás a H.265 HEVC videó tömörítési szabványnak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .