Panasonic DP-UB820: kész a firmware a Dolby Vision támogatáshoz

A Panasonic első Dolby Vision és HDR10+ formátumokat kezelő Ultra HD Blu-ray lejátszója, a DP-UB820 az 1.21 firmware verzióban kapja meg az ígért Dolby Vision támogatást Amazon Prime Video alkalmazással együtt.


A júliustól már idehaza is kapható Panasonic DP-UB820 Ultra HD Blu-ray lejátszóhoz tegnap megjelent az 1.21 firmware-verzió, amely tartalmazza a Dolby Vision és az Amazon Prime Video támogatását, valamint javít a „rendszer stabilitásán”. A korábbi 1.12-es verzió a Netflix az 1.10-es frissítés a HDR10+ támogatást adta a lejátszóhoz.

Az új firmware közvetlenül elérhető az Ultra HD Blu-ray lejátszó beépített frissítési funkciójával, de manuálisan is letölthető a Panasonic támogatói oldaláról. Az oldal útmutatást is nyújt a kézi telepítéshez.

A frissítéssel a Panasonic DP-UB820 lesz az első Ultra HD Blu-ray lejátszó, amely mind a két dinamikus metaadatokkal operáló prémium HDR videoformátumot támogatja. A Samsung és a 20th Century Fox részvételével a Dolby Vision alternatívájának szánt, formátumot támogató HDR10+ szövetségnek tagja a Panasonic is, és TV-i tényleg csak az utóbbit támogatják. A márka Ultra HD Blu-ray lejátszóival viszont más a helyzet. Még mindig nincsenek Ultra HD Blu-ray filmek HDR10+ formátummal, míg Dolby Vision formátummal már szép számmal kaphatóak.

Az év végén a Panasonic piacra viszi csúcskategóriás DP-UB9000 Ultra HD Blu-ray lejátszóját is, amely szintén támogatja mindkét prémium HDR formátumot.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .