LG: mikro LED TV-khez foglal védjegyeket a márka (Frissítve)

Az LG Electronics három, a microLED képernyőkhöz kapcsolódó védjegyet jegyeztetett be, és várhatóan bemutatja első ilyen TV-jét a berlini IFA 2018 kiállításon.


Frissítés:

A The Korea Herald riportja a helyi Segye Ilbo napilap által idézett forrására hivatkozva közli, hogy az LG Electronics várhatóan az IFA 2018 kiállításon bemutatásra kerülő első micoLED TV-je 445 cm (175 hüvelyk) képméretű lesz. Vagyis jóval nagyobb, mint a már több helyen bemutatott Samsung „The Wall”, aminek luxusverziója jövőre lesz kapható

Az LG nem erősítette meg az új TV-ről szóló jelentést. Az LG szóvivője udvariasan elhárítva az erre vonatkozó kérdést csak annyit közölt: „Való igaz, hogy a cég kutatás-fejlesztési projekteket hajt végre a microLED TV technológia terén”. 

2018. június 2.:

Februárban a Business Korea híre szerint, az LG Electronics szeptemberben tervezi bemutatni első microLED TV-jét, ami nagyobb lesz a Samsung „The Wall” TV-nél. Hogy az LG készül a Samsung elleni versenyre a microLED technológiájú TV-k térén is, azt jelzi, hogy a cég az Európai Unió illetékes hivatalánál (European Union Intellectual Property Office – EUIPO) bejegyeztette a „True µLED”, a „QµLED” és a „MμLED” védjegyeket. Ezek mind a microLED, azaz µLED változatainak tekinthetőek.

Illusztráció

Az LG Electronics a védjegyeket a „LED display televízióhoz” és a „Televíziós vevők” kategóriákba sorolta, de más, teljesen nem kapcsolódó kategóriákba is. A cég korábban bejegyeztette z „XμLED”, az „SμLED” és az „XLμLED” védjegyeket is.

Az LG persze továbbra is sikeres OLED TV-ivel a prémium TV piacon, és lassan a középkategóriában is megfizethetővé válnak az ilyen készülékek, de a microLED display technológia ígéretes alternatíva. Az OLED-hez hasonlóan, a microLED képernyő is saját fényt kibocsátó képpontokból áll, de az OLED-től eltérően szervetlen anyagokon alapul. A microLED esetében a képpontok mérete jelenti a legnagyobb kihívást, mert egy tipikus TV méretű képernyőhöz elég kicsiknek kell lenniük.

A vetélytárs Samsung augusztustól tervezi árulni 3,7 m-es (146 hüvelyk) „The Wall” microLED TV-jét, és a Sony is fejleszti hasonló technológiáját, de egyelőre csak professzionális felhasználásra kínálja Crystal LED óriásképernyőjét.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .