Panasonic: nem fejlesztik tovább a plazmapaneleket (Frissítve)

1. Oldal

A Panasonic finomította alelnöke Okamoto Kiyoshi kijelentését, miszerint kifejlesztették az utolsó panelt a jelenlegi csúcsplazmákhoz, és bár jövőre még lesznek ilyen TV-k a kínálatukban, de aztán az OLED váltja a technológiát.

Már tavaly évvégén napvilágot látott a híresztelés, hogy a Panasonic leáll a plazmaképernyők kutatás-fejlesztésével. Nemrégiben pedig már az is felmerült, hogy a plazma TV-k vezető gyártója a 2014-2015-ös pénzügyi évben kivonja ezeket a készülékeket a piacról, bár a cég később azt kommunikálta ezzel kapcsolatban, hogy „még semmi nincs eldöntve”.

Panasonic_ZT60.jpg
A ZT60 jelenlegi csúcsplazma TV New York-i sajtóbemutatóján a The Verge-nek Okamoto Kiyoshi a Panasonic Display alelnöke azt nyilatkozta, hogy a ZT60-ban használt „az utolsó panel” amit a cég kifejlesztett. Okamoto ugyanakkor sietett leszögezni, hogy a Panasonic legkésőbb 2014-ig folytatja a plazma televíziók gyártását és értékesítését a fogyasztók iránti felelősségre hivatkozva.

Okamoto azt is elmondta, hogy a plazmákkal foglalkozó mérnökök egy részét átcsoportosították az OLED fejlesztésre, ami végül majd a plazma helyébe lép, és „a jövő kulcsterméke” a Panasonic számára. A cég a januári CES-en már bemutatta nyomtatással előállított 142 centis 4K OLED prototípus képernyőjét, amit a Sony-val együttműködve fejlesztettek. Okamoto azt is kifejtette, hogy egyelőre tanulmányozzák a TV keresletet, mielőtt terveiket bejelentenék, és a vállalat először az üzleti célú eladásokra koncentrál, ami nagyobb profitot garantál. Teljesen érthető, hogy a jelentős pénzügyi nehézségekkel küszködő cégnek biztosnak kell lennie, hogy nyereségesen tudja gyártani az OLED paneleket, mielőtt azokat piacra vinnék.

Okamoto szerint a Panasonic továbbra is a plazma képminőségének fölényét hirdeti majd a LED LCD TV-k felett, de elmondta, hogy túl sokat invesztált a plazmába, és most többet kell befektetnie az LCD-be, különösen a készülékek marketingjébe.

Frissítés:

A Panasonic az alábbi tartalmú sajtóközleményt adta ki az üggyel kapcsolatban:

„Nem korrektek azok a jelentések, amelyek szerint a Panasonic többé nem gyárt és fejleszt plazma HDTV-ket.”

A héten New York City-ben a Panasonic bemutatatta a 2013-as Smart VIERA ZT sorozatú plazma HDTV-iben (alkalmazott) hézagmentes plazmapanel technológiája legújabb fejlesztését. A ZT sorozatú Studio Master paneljeinkbe beépülő technológia lesz az alapja a további plazmaképernyő panelfejlesztésnek és gyártásnak. Miközben a Smart VIERA ZT sorozat a plazma képminőség új szintjét vezeti be, hisszük, hogy van még tere a további fejlesztésnek, és szándékunkban áll folytatni azon lehetőségek kutatását, amelyek plazmatechnológiánkat még magasabb szintre emelik, ahol megvan annak lehetősége is, hogy a jövőben alkalmazásra kerüljön más Plazma sorozatainkban.

A VIERA plazma HDTV-k továbbra is mércét állítanak a képminőség és a fekete szint kiválósága terén, és a ZT sorozat újabb példája a plazma további fejlődési lehetőségének, valamint továbbra is a kategória legjobb HDTV-it kínálják.”


Kapcsolódó linkek:

Panasonic: napirenden a plazma TV gyártás leállítása (Frissítve)
Panasonic: az első OLED TV 2015-ben kerül forgalomba?
Panasonic: íme, a 2013-as VIERA plazma okos TV-k (Frissítve)
Panasonic: 142 centis 4K OLED panel nyomtatással előállítva
Panasonic: leáll a plazmaképernyők kutatás-fejlesztése?
Sony, Panasonic OLED partnerség: cél a 2013-as tömeggyártás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .