Panasonic: tavaszi termékbemutatón az új DVD lejátszók/felvevők

1. Oldal

A Panasonic hazai hivatalos képviselete kétnapos rendezvényen mutatta be az idén megjelenő termékújdonságokat. Az alábbi rövid áttekintés az új DVD lejátszók és felvevők, fontosabb tulajdonságait foglalja össze.
Az új Panasonic DVD lejátszók között a csúcskészülék továbbra is a sokcsatornás DVD-Audio lemezeket is lejátszó DVD-S99E3327, és marad a választékban a DVD-S42E2993 is.

Az igazi újdonság a DVD-S53E lesz, mely HDMI kimenetén keresztül 1080p-re felskálázott és progresszív képfrissítésűre alakított digitális videojelet is képes kiadni. A lejátszó a DVD-Audio kivételével az összes lemezformátumot valamint írható lemezt olvassa (a DVD-RAM-o is), és kezeli a JPEG, WMA, MP3, és DivX állományokat, az utóbbi kettőt CD-R/RW valamint DVD-R lemezekről is. Van digitális zajcsökkentés, valamint bőrtónus lágyítás, és számos képparaméter állítható, a videó D/A konverzió pedig 108 MHz/12-bites. A 24-bit/192 kHz-es audió D/A konverzió és a digitális „Remaster” hangfeldolgozás még CD lejátszásnál is jó hangminőséget ígér. A DVD-S53E HDMI csatlakozóján keresztül működik az új VIERA LINK funkció is, vagyis az összes ezen összekötött VIERA TV és más Panasonic kompatibilis készülék egy távirányítóval működtethető. Mindezeken kívül a DVD-S53E funkciói között ott találjuk az MP3/JPEG navigációs menüt, a gyors visszajátszást, az NTSC lejátszást, a változtatható és Auto Zoom-ot, valamint a dialógus hangmódot is.

Az ugyancsak újdonság DVD-S511 lesz a HDMI csatlakozóval és VIERA LINK funkcióval rendelkező alaplejátszó, mely képes lesz maximum 1080i-re felskálázott videojelet is kiadni, de nyilván kevesebbet tud a drágább modelleknél, így például nem olvassa a DVD-RAM lemezeket.

A képminőség javító digitális zajcsökkentéssel és bőrtónus lágyítással is rendelkező belépőmodell, a DVD-S33E3328 már kapható is.

DMR-EH57_szembol_603px.JPG
A merevlemezes DVD felvevők választéka teljesen megújul. Az új DMR-EH67EP és DMR-EH57EP még jobb kép- és hangminőséget ígérnek. Az új intelligens váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakítás az úgynevezett „Precise Pixel Generation” technológián alapul, mely három funkciót kombinálva valósítja meg a megjelenítendő képnek legmegfelelőbb konverziót. Ezután a zavartalan és minél természetesebb felskálázás érdekében a jelfeldolgozás mindenegyes pixelt a körülötte lévő nyolc-nyolc pixelből kalkulál ki, s így állítja elő a nagyfelbontású 1080p videoképet. Kétszeres LP felvételi módban is 500 képsor rögzíthető, de EP módban is javítottak a képminőségen, s így az eddigieknél több (egy 4,7GB-os lemezre 8 óra) műsor rögzíthető. Az igényes hangminőség garanciája a 24-bit/192 kHz-es audió D/A átalakítás, s a selyemszál alapú SILMIC elektrolit kondenzátorok rendkívüli rezgésállósága biztosítja, hogy az audiojel tiszta is maradjon. A merevlemez rezgéseinek hatásos csökkentéséről is az eddigiekhez képest új csillapítás gondoskodik. A felvétel és lejátszás az összes ismert írható lemezzel működik. Mindkét új modell rendelkezik DV és HDMI csatlakozóval, mely utóbbin tehát akár 1080p digitális videojelet is kinyerhetünk, s kompatibilis a VIERA LINK funkcióval. A DMR-EH67EP-be 250GB-os HDD-t építenek, kétcsatornás DVD-Audio lemezek lejátszásra is képes, és SDHD memóriakártya olvasó nyílása is van. A DMR-EH57EP-ben 160GB-os a merevlemez.

A DMR-ES35V2951 VCR kombi készülék, és az alapmodell DMR-ES15EP2950 továbbra is maradnak a kínálatban.

Az új DVD lejátszók és felvevők május és június hónapokban érkeznek meg.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: termékbemutatón a 2007-es VIERA plazma és LCD TV-k (Videó)
Panasonic DMP-BD10 Blu-ray lejátszó: kedvezőbb ár és firmware frissítés
Panasonic: a 2007-es LCD TV-k
Panasonic: a 2007-es plazma TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .