Sony: BRAVIA Z4500-as LCD TV-k 200Hz-es képfrissítéssel

1. Oldal

A Sony BRAVIA Z4500 sorozat készülékei lesznek a világon az első LCD TV-k, melyek 50-ről 200-ra növelik a másodpercenként frissített képkockák számát, s ezzel minden eddiginél simább és tisztább mozgásmegjelenítést biztosítanak.
Az első 200Hz-es képfrissítésű Sony LCD TV-k 102, 117 és 132 centis (40, 46 és 52 inch) képméretben kerülnek az üzletekbe. A BRAVIA Z4500-as modellek is a „draw the LINE” design koncepció letisztult formatervét követik, mint sok más 2008-as modell. Akinek úgy tetszik és megfizeti, az a hangsugárzók ezüst borítását obszidián-feketére vagy rubinvörösre cserélheti.

sony_kdl-40z4500.jpg
A lényeg viszont az, hogy a Z4500-as modellek „Motionflow 200Hz” rendszere egy kifinomult algoritmussal minden eredeti képkockához további hármat kalkulál ki. Hogy a két eredeti kép közé beillesztett, a köztes mozgásállapotokat reprezentáló interpolált képkockák is minél élesebbek legyenek, a Motionflow 200Hz feldolgozás előtt egy kiegészítő „Image Blur Reduction” azaz képelmosódás csökkentő eljárás mindenegyes eredeti képet feljavít. Akár egy gyors kameramozgással felvett jelenetet, akár egy sportesemény mozgásainak részleteit nézzük a – gyártó szerint – a Motionflow 200Hz-es BRAVIA készülékek új képminőségi szintet képviselnek.

Minderre a Z4500-as készülékekben alkalmazott új BRAVIA Engine 2 képfeldolgozó processzor és technológia teremt lehetőséget, mely valósidőben javítja fel az összes képet. A BRAVIA Engine 2 valószerűbb feketét reprodukál, életszerű mélységgel és részletekkel ábrázolja az objektumokat, eltávolítja a képhibákat, zajokat, és élénk színeket állít elő. A képminőség szempontjából a kontraszt is lényeges, és a BRAVIA Engine 2 munkájának köszönhetően igen magas, 80.000:1-es dinamikus kontrasztot sikerült elérniük a Z4500-as modelleknek (hagyományos hidegkatódos fénycsöves háttérvilágítással). A készülékeket teljes HD felbontású LCD panelekkel szerelik, és megfelelnek a HD ready 1080p megjelölés követelményeinek.

A Z4500-as készülékek DLNA minősítéssel rendelkezve lehetőséget teremtenek arra, hogy az otthoni hálózaton keresztül más kompatibilis eszközhöz csatlakozva digitális képeket és zenéket lehessen elérni és lejátszani. A Képkeret üzemmódban hat a készülékekbe telepített kép, vagy az USB bemenethez csatlakoztatott memóriából, digitális fényképezőgépről közvetlenül betöltött nagyfelbontású képek jeleníthetőek meg.

A sorozat modelljei támogatják az x.v.Colour színtérleírású jelek hordozta élethű, természetes színek előállítását, a 24p True Cinema technológia révén pedig fogadják és kadenciahelyesen jelenítik meg a 24p videojel formátumot.

A készülékek kezelése, beállítása a Xross Media Bar (XMB) grafikus felhasználói felületen keresztül végezhető, és HDMI csatlakozóikon (három van belőlük) keresztül a BRAVIA Sync (HDMI-CEC kompatibilis) funkciót is tudják, vagyis a távirányító egy gombnyomásával az összes csatlakoztatott kompatibilis berendezés vezérelhető.

Az új modellek hangszóróiból továbbfejlesztett S-Force Front digitális technológia állítja elő a térhatású hangot, a Voice Zoom technológia pedig segít úgy kiemelni a beszédhangot, hogy közben a háttérhangok szintje nem változik meg.

Sony BRAVIA Z4500 sorozat októbertől kapható LCD TV-ibe az analóg vevőn kívül DVB-T/DVB-C tunert is építenek, melyek az MPEG-4 AVC HD adások vételre is alkalmasak.

Kapcsolódó linkek:

Sony: BRAVIA X4500-as és W4500-as új csúcskategóriás LCD TV-k
Sony: a hazai piacon már kapható DVB-T HDTV vételre alkalmas LCD TV-k
Sony: BRAVIA V4500-as LCD TV-k beépített HDTV tunerrel
Sony: BRAVIA S4000-es LCD TV-k a széles vásárlói kör számára
Sony: a BRAVIA E4000-es LCD TV akár egy festmény
Sony: BRAVIA W4000-es LCD TV-k képkeret üzemmóddal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .