Philips: a 2021-es TV-khez egyedi hangprofil állítható be

A Philips 2021-es TV-k Mimi Sound Personalization funkciója egy hallásteszt alkalmazás segítségével optimalizálja a hangbeállítást egy személyre.


A TP Vision és a berlini Mimi Hearing Technologies együttműködésének eredményeként az utóbbi jobb és egészségesebb hallást eredményező, az emberi fül működése által inspirált technológia kerül a 2021-es Philips TV-kbe. A Mimi Sound Personalization hidat képezve a hallás és az hangelőállítás között biztosítja, hogy a hallgató a hallásához illeszkedő személyére szabott optimális hangot kapjon.

Philips 2021 TV Mimi Sound Personalization

A hallás világnapjára időzített sajtóbejelentés szerint: „A Mimi Sound Personalization révén a felhasználók TV-jük hangját egyedi hallási profiljukhoz igazíthatják egy rövid iOS vagy Android telefonon vagy táblagépen (elvégzett) hallásteszttel, egy hallásazonosító (ID) profilt hozva létre, ami aztán QR kóddal könnyen szinkronizálható a televízióba. Az eredmény egy személyre szabott és optimalizált hangmegszólalás, ami élvezetesebb televíziós élményt teremt.”

Philips 2021 TV Mimi Sound Personalization

A két cég magyarázata szerint a Mimi feldolgozó algoritmusa több mint 100 paramétert képes a profilhoz meghatározni, és alapvetően a hallásképesség két vonatkozását értékeli: a felhasználó által észlel legkisebb intenzitású hangot és képességét az „elfedett” hangok feldolgozására, vagyis azt a leghalkabb hangot, amit a felhasználó elfedő hangok például zaj jelenlétében is meghall.

Hasonló módon működik a Sony PlayStation 5 Tempest Audio és a Sony 360 Reality Audio Headphones Connect is, amivel a játékos illetve a Sony bizonyos fejhallgatóit használó zenehallgató hallásprofiljához lehet a hangot igazítani. A Sony is olyan koncepciót dolgozott ki, ami egy mobileszközt illetve az azzal készült képet használva hozza létre az egyéni hallásprofilt.

A Mimi Sound Personalization hangfeldolgozást a Philips 2021-es OLED856, OLED806 és OLED706 valamint PML9506, PUS9206, PUS9006 és PUS8506 TV-i támogatják.

A funkció nyilvánvalóan csak egy felhasználó számára biztosít optimális hangot, így nem tudni milyen hatással van a többi TV előtt ülő nézőre.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .