Philips: jönnek a passzív szemüveggel nézhető 3D TV-k

1. Oldal

A Philips 3D TV kínálatának idei újdonságai az „EASY 3D” technológiájú, olcsó és könnyű passzív polarizált szemüveggel nézhető LED megvilágítású készülékek, amelyek között 21:9 képarányú modell is van.

Philips_EASY_3D.jpgA Philips e héten Barcelonában bemutatott TV kínálatában már szerepelnek az LG Display FPR technológiáját alkalmazó passzív polarizált szűrős 3D LCD TV-k. Ezek a holland gyártó elnevezésével „EASY 3D” technológiájú készülékek a mozikban is használatoshoz hasonló passzív polarizált szemüveggel nézhetőek, amelyek általában olcsóbbak, könnyebbek és viseletük is kényelmesebb, az aktív képzáró szemüvegeknél. A holland gyártó is azt hangsúlyozza, hogy az „EASY 3D” modellekkel lehet a „legkényelmesebben” a 3D képet nézni, feltehetően a szemet fárasztó villódzás csökkenése eredményeként.

Az „EASY 3D” technológiát a 7000-es sorozat bizonyos készülékeiben alkalmazza a Philips. Ezek között van a gyártó új CinemaScope szuper-szélesképernyős Cinema 21:9 Gold modellje 50PFL7956K típusszámmal. A 127 centis képátlójú 21:9 képarányú készülék él LED megvilágítást, „Pixel Precise HD” képfeldolgozást, „HD Natural Motion” mozgásmegjelenítő eljárást, „100Hz Clear LCD” mozgás adaptív interpolált képkockákkal kiegészített megkétszerezett képfrissítést és „Ambilight Spectra 2” a képernyő két széle mögötti hangulatvilágítást kínál.

Philips_cinema_21-9_gold.jpg
A 50PFL7956K a 3D képmegjelenítés mellett a 2D tartalmak 3D-re konvertálására is képes, és a „Multiview” funkció a kép a képben és kettőskép mellett azt is lehetővé teszi, hogy két játékos polarizált szemüvegeiken át a teljes képernyőn saját képét látva játszhasson. A készülékben beépített WiFi kapcsolat és a gyártó új „Smart TV” hálózati médiaportál funkciója működik, amelynek része az USB tárolóra történő felvételkészítés.

Philips_PFL7606.jpg
A 7606-os széria modelljei használják még az „EASY 3D” technológiát, él LED megvilágítással, „Ambilight Spectra 2” hangulatvilágítással, „100Hz Clear LCD” mozgásmegjelenítéssel, „Perfect Pixel HD” képfeldolgozással és „Smart TV” platformmal együtt. A széria öt képmérettel lesz kapható: 82 centis 32PFL7606, 94 centis 37PFL7606, 107 centis 42PFL7606, 119 centis 47PFL7606, és 140 centis 55PFL7606. A modellek várhatóan a nyár elején kerülnek piacra, de áraik még nem ismertek.

A Philips prémium 3D TV kínálatában megmaradnak az immár „3D MAX” elnevezésű aktív képzáró szemüveggel nézhető készülékek is. Az új 8000-es, 9000-es „Smart LED” felsőkatehóriás TV-kről és a Cinema 21:9 Platinum TV-ről külön számolok be.

Kapcsolódó linkek:

Philips: fontos kérdés a TV divízió csökkenő nyereségessége
Philips: iPhone, iPad és iPod Touch TV távkezelő alkalmazás
Új típusú polarizált 3D LCD TV technológia
Philips: új Cinema 21:9 LCD TV már 3D kivitelben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .