Philips: jövőre QD-OLED TV is lehet a kínálatban

A Philips már prototípusokban teszteli a Samsung Display QD-OLED paneljét, jövőre pedig már kínálhat is ilyen TV-ket a Samsung és a Sony után.


Danny Tack, a Philips TV-ket gyártó TP Vision termékstratégiai és tervezési igazgatója a HDTVTest videointerjújában mondta el: „A Samsung kvantumpontos OLED (QD Display vagy QD-OLED) paneljét is vizsgáljuk. Prototípusaink is vannak Gentben az innovációs központunkban, és összehasonlítjuk a kettőt (QD-OLED és WOLED) egymással, megvizsgálva erősségeiket és a gyengeségeiket.” A QD-OLED TV-k piaci bevezetéséről később döntenek. A Philips februárban tervezi bemutatni 2023-as TV-kínálatának egy részét.

Philips OLED937 Lifestyle

Bár híresztelések szerint 2020-ban a Panasonic és a Sony is vizsgálta a QD-OLED TV-k első prototípusait, de jelenleg a Samsung S95B mellett csak a Sony kínál ilyen TV-t, BRAVIA XR MASTER A95K szériát.

A potenciális QD-OLED TV mellett a Philips továbbra is alkalmazhatja az LG Display WOLED paneljét. Danny Tack utalt is rá, hogy a jövő évi WOLED alapú TV-k nagyobb képfényességet fognak biztosítani feltehetőleg mikrolencsék alkalmazásával.

Jövőre a Samsung Display is kínál majd 195 centis QD-OLED képernyőt.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .