Samsung: streaming játék bizonyos 2021-es TV-ken is

Új partnerekkel bővül a Samsung okos TV-ken a streaming játék, ami egyes 2021-es készülékeken is lehetővé válik, és lesznek 4K játékok is.


A Samsung Electronics bejelentése szerint a márka tovább bővíti streaming játékkínálatát igyekezve feledtetni  az érintettekkel, hogy a Google Stadia 2023. január 18-tól már nem lesz elérhető a Samsung Smart TV-ken sem.

Samsung streaming játék 2021-es TV-ken

Az Xbox, az NVIDIA GeForce NOW, az Utomik és az Amazon Luna mellett jövőre már az Antstream Arcade és a Blacknut játékok bitfolyamai is elérhetőek lesznek a Samsung újabb okos TV-in.

A világ legnagyobb felhőalapú játékszolgáltatása, az Antstream Arcade több mint 1.500 ikonikus játékhoz – mint például a Pac-Man, a Mortal Kombat és a Metal Slug – valamint hetente új többszereplős tornákhoz biztosít elérést. Steve Cottam, a cég vezérigazgatója szerint: „Az Antstream Arcade hisz abban, hogy a játék múltjának és a játék jövőjének ötvözése előmozdítja az iparágat a videojátékok következő korszakába. Mi teljesíti jobban ezt az ígéretet, mint a Samsung legfejlettebb Smart TV-in játszott retro arcade játékok? A streaming játék több lehetőséget kínál a játékosoknak, hogy kedvelt játékaikkal játsszanak, vagy azokkal a klasszikusokkal, amelyekről lemaradtak.”

A Blacknut több mint 500 PC- és konzoljátékot kínál az előfizetőknek, a felhőalapú játéktérben a verseny- és sportjátékok legnagyobb katalógusát, köztük olyan elismert játékokat, mint a Metro Exodus, az Overcooked és a Disney játékok hatalmas gyűjteménye. Ezekkel akár öt játékos egyszerre játszhat bármely kompatibilis okostelefonon, PC-n vagy okos TV-n.

Nabil Laredj, a Blacknut üzletfejlesztési és licencügyekkel foglalkozó alelnöke serint: „A Blacknut most az egy előfizetésbe foglalt legnagyobb felhőjáték katalógust hozza el a Samsungnak, a vezető streaming játék célállomásnak. A családi játékplatformnak tervezett Blacknut öt játékosprofilt tartalmaz, melyek egyszerre játszhatnak. Szolgáltatásunk Samsung készülékekre való eljuttatása lehetővé teszi, hogy több játékos tapasztalja meg a játék jövőjét.”

A márka 2022-es okos TV-in a Samsung Gaming Hub (Játékközpont) teszi elérhetővé a játék streaming alkalmazásokat. A közleményben Mike Lucero, a Samsung Electronics NA Service Business játékokkal foglalkozó termékvezetője azt mondja: „Mikor a Samsung Gaming Hub az év korábbi szakaszában megjelent a 2022-es TV modelleken, az első kérdés, amit kaptunk, az volt, hogy „mikor jön a streaming játék az én 2021-es TV-mre”. Ma örömmel osztjuk meg lelkes rajongóinkkal, hogy még az idei év vége előtt játszhatnak az általuk kedvelt játékokkal.”

A Samsung 2021-es okos TV-ire bizonyos játékszolgáltatások alkalmazásai – az Amazon Luna elérhetősége például kérdéses – még idén eljutnak, de játékközpont nem lesz a 2021-es modelleken, és nincs róla szó, hogy a még korábbi TV-ken lehetővé tennék a streaming játékot.

Amint elérhetővé válnak, az alkalmazások letölthetőek lesznek az alkalmazásboltból a 2021-es QN700A, QN800A, QN850A, QN900A, WS1A, LS03A, AU7000, AU8000, AU9000, Q50A, Q60A, Q70A, Q80A, QN905A és QN95A Samsung Smart TV-kre.

A Samsung frissíti az Nvidia GeForce NOW alkalmazást, hogy az támogassa a 4K60Hz-es streaming játékot: „A néhány héten belül bevezetésre kerülő ajánlat lehetővé teszi a GeForce NOW játékosok számára a PC-s játékok bitfolyamait natívan akár 4K felbontásban, másodpercenként 60 képkocka sebességgel a 2022-es és egyes 2021 Samsung Smart TV-ken anélkül, hogy letöltésekre, telepítésekre, javításokra vagy frissítésekre kellene várni.”

A 4K felbontás és a magasabb képsebesség nyújtotta jobb élmény, az RTX ON, az Nvidia játékszerverekhez való elsőbbségi hozzáférés és a megnövelt nyolcórás munkamenet-hosszok GeForce NOW prémium tagságot tesznek szükségessé.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .