Philips: két új középkategóriás síkpaneles TV

1. Oldal

A Philips 42PF74202841 LCD és 50PF73202842 plazma TV-k a bennük alkalmazott műszaki megoldásokat tekintve kedvező ár-érték arányt képviselnek.
Az éles versenyben a Philips két új síkpaneles TV-jével olyan készülékeket kínál, melyek nem megfizethetetlenül drágák, de mégis minden műszaki tartalommal rendelkeznek, ami a jövőben fontos nagyfelbontású képmegjelenítéshez szükséges, ráadásul nagy képméretükkel jól szolgálják a házi-mozizás igényeit is.
42PF7420.jpg
A két készülék közül a 42PF74202841 LCD TV azzal kelt feltűnést, hogy 107 centis képátlójával – ami a piacon jelenleg kapható folyadékkristályos képernyők között még nagynak számít – és 800.000 Ft körüli árával a hasonló képméretű nagyfelbontású plazma TV-k közvetlen versenytársa (házon belüli konkurense a szintén friss 42PF99661926 plazma modell ugyanannyiba kerül). Az 1366×768 pixel felbontású WXGA LCD panel képelemeinek 8 milliszekundumos állapotváltási válaszideje kellően gyors, a minden irányból 176 fokos nézési szög is megszokottnak mondható, a 700:1 tipikus kontrasztarány viszont ma már nem kiemelkedő érték.

Az 50PF73202842 plazma TV az egymillió forintos árhatárt még átlépi, de így is kedvezőnek mondható. Az 1366×768 pixel felbontású plazma panel specifikált felületi fényessége és kontrasztaránya kiemelkedő.

A megfelelő képfelbontás és az analóg valamint HDCP kompatibilis digitális 720p illetve 1080i formátumú videojelek fogadása és megjelenítése révén mindkét készülék HD-ready. A képfeldolgozást a Pixel Plus processzortechnológia végzi, ami nem azonos a gyártó csúcsmodelljeiben jelenleg működő teljesen digitális Pixel Plus 2HD-vel, de azért mindkét modellben digitális a 3D fésűszűrő és a zajcsökkentés is. Emellett a képdinamika javítása érdekében van dinamikus kontraszt funkció. A váltott-soros jelforrások progresszív képfrissítésre alakítása 3/2 – 2/2 (pull down) képösszerakással is működik. Az aktívan vezérelt képminőség optimalizálás és a helyiség fényviszonyait érzékelő, s a képet ahhoz beállító funkciók is részei mindkét modellnek.

A beépített analóg TV vevőegység mellett számos külső videojelforrás csatlakoztatható a modellekhez. A két SCART csatlakozó közül az egyik fogad RGB-t, a készülékek oldalán AV és S-Video bemenetek sorakoznak a fejhallgató kimenet mellett. Ezeken kívül van mindegyiken egy DVI-I csatlakozó, mely digitális és analóg RGB valamint komponens (Y, Pb, Pr) jeleket is képes fogadni, s mindehhez tartozékként adják a szükséges DVI – VGA adaptert és VGA – komponens kábelt is.

A két készülék letisztult külsőt és ehhez illeszkedő asztali állványt kapott.

Kapcsolódó linkek:

Philips Road Show Budapesten
Élesebb és kontrasztosabb LCD TV a Philips technológia újdonságával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .