Philips: nem hagynak fel a TV üzlettel (egyelőre)

1. Oldal

A Philips tegnapi sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy marad a TV üzletágban, de mindinkább a prémium piaci szegmensben igyekszik szórakoztatóelektronikai termékeivel megjelenni, s ezt erősítette a rögtönzött termékbemutató is.
A Philips Közép-Európa, Adria régiójának igazgatója Benedikt Laux bevezető előadásában többek között ismertette a cég világszerte elért üzleti eredményeit is. A Philips a 2009 júniusát megelőző egy évben bevételeinek 36%-át az egészségi ellátáshoz kapcsolódó termékek és szolgáltatások, 34%-át a fogyasztói életstílus termékek, 30%-át pedig a világítási termékek értékesítéséből nyerte. A fogyasztói életstílus termékek körében az árbevétel 39%-át adta a TV üzlet, 15%-át a többi más audio és video készülék. Ebből leszűrhető, hogy már az elmúlt egy évben is a cég teljes bevételeinek csupán 18% -a származott szórakoztatóelektronikából (13% TV, 5% a többi AV termék).

Egy ideje már keringenek híresztelések arról, hogy a tíz évvel ezelőtt még a világ egyik legnagyobb TV gyártójának számító Philips nemsokára nemcsak Észak-Amerikában, de teljesen felhagy az egyébként jelenleg túl sok profittal nem kecsegtető TV üzlettel. Ezt cáfolta most határozottan Laux úr.

A sajtótájékoztató részeként bemutatott TV készülékek mindegyike abba a prémium kategóriába tartozik, amiben a cég leginkább szeretné erősíteni eladásait. Látható volt az idén a legjobb LCD TV EISA díját kiérdemlő, szegmensenként szabályozható „LED LUX” háttérvilágítású, „200Hz Clear LCD” képfrissítésű 47PFL9704H, az Ambilight aktív fénykeretű Aurea design LCD TV 2009-es változata, a 40PFL9904H immár LED háttérvilágítással és 100Hz-es képfrissítéssel, és persze a első „CinemaScope” filmeknek megfelelő képarányú EISA innovációs díjra érdemesített Cinema 21:9 LCD TV, az 56PFL9954H. Az utóbbi TV különlegességhez illeszkedően a Philips immár nemcsak Blu-ray Disc lejátszót kínál, de AV vevőerősítőt és 7.1 csatornás hangsugárzó rendszert is.

Philips_HTR9900.jpg
A HTR9900 7×60 W (0,08%THD 4Ω) teljesítményű A/B osztályú végfokozatai széles dinamikatartományt és sávszélességet ígérnek. Természetesen az erősítőbe Dolby TrueHD és DTS HD dekódolást is beépítettek, valamint egy Faradoudja DCDi Cinema videoprocesszort, ami a bemeneti videojeleket akár 1080p felbontásra képes felskálázni a HDMI kimeneten (az erősítőnek négy ilyen bemenete van). A HTR9900 beállítását színes grafikus felhasználói kezelőfelület (képernyőmenü), valamint a hangsugárzókat és a szoba akusztikai viselkedését kiegyenlítő mérőmikrofonos kalibráló rendszer segíti.

A hangsugárzó rendszer négy padlón álló sugárzóból, két szatellit sugárzóból, egy centersugárzóból és egy aktív mélysugárzóból áll. A fő hangszórók mágnes-folyadékhűtésű 18 mm-es lágy dóm nagyfrekvenciás sugárzója széles frekvenciatartományt biztosít. A középfrekvenciás hangokat az összes sugárzóban 2 db 10 cm-es átmérőjű fröccsöntött alumínium keretbe szerelt hangszóró állítja elő, amelynek ásványi elemekkel kombinált polipropilén membránja merev és jó csillapítású. A hangsugárzók doboza kézi megmunkálású, amely a belső állóhullámok minimalizálása, vagyis a színezetlen hangzás érdekében merev, hajlított oldallal készül. Az aktív mélysugárzó gyors, feszes és mély basszusokat ígér köszönhetően a nagy membránkitérésű 20 cm-es mélyhangszórónak és a 200 Watt teljesítményű kis torzítású erősítőnek.

Kapcsolódó linkek:

Philips BDP9500, BDP7500: új csúcskategóriás Blu-ray lejátszók
EISA díjazottak: 2009-2010
Philips: a 2009-es 9000-es sorozatú LCD TV-k
Philips Net TV: egyszerű internetelérés a TV készülékkel
Philips BDP3000, BDP5000, BDP7300: új Blu-ray lejátszók
Philips: bemutatták a Cinema 21:9 LCD TV-t

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .