Philips OLED TV jelenhet meg jövőre

1. Oldal

Az OLED TV prototípusán évek óta dolgozó Philips jövőre az LG-hez csatlakozva állítólag megjelenik első OLED TV-jével, legalábbis egy holland internetes magazin cikke szerint.
A Philips már tíz évvel ezelőtt alkalmazható PolyLED TV-n dolgozott és nyolc éve – elég optimistán – OLED TV képernyők tömeggyártására készült az akkor még közös LG.Philips LCD panelgyártó is.

Philips_Elevation1.jpg
A Nu.nl interjújában a TP Vision szóvivője megerősített, hogy a Philips néhány éve szintén dolgozik egy OLED TV-n. Ez idő alatt az OLED TV-k olyan gondjaival szembesültek, mint a nem elég széles színtartomány és nem elég hosszú élettartam. A TP Vision szerint, bár a vásárlók átlag hét évente vesznek új TV-t, a ma kapható OLED TV-k átlagosan három évig jók (azaz ennyi ideig garantált a képminőségük). Az LG az utóbbi állítást alaptalannak tartja.

Mindennek ellenére a szóvivő szerint közeledik az első Philips OLED TV kereskedelmi megjelenése, és azt sugallja, hogy az 2015-re várható. Nem világos, hogy hogyan, de a TP Vision azt szeretné és egy csapata azon dolgozik, hogy javítsa az OLED TV színtartományát.

A legutóbb egy Philips rendezvényen a cég egy OLED TV prototípust, melynek LG Display által gyártott panelje jelenleg az egyedüli tömeggyártásban előállított OLED TV panel. Az OLED TV panelgyártásba sokat invesztált LG Display bárkinek kész eladni OLED TV paneljét.

A Philips hozhatna először piacra Google Android TV platformmal és „Ambilight” hangulatvilágítással rendelkező OLED TV-t, és ha tényleg lesz ilyen jövőre, akkor arról a januári CES 2015, de legkésőbb a jövő szeptemberi IFA 2015 kiállításon tudhatunk meg bármit is.

Kapcsolódó linkek:

LG: decemberben kezd termelni az új OLED panelgyártó üzem
LG: az OLED TV három év múlva már olcsóbb lehet az LCD TV-nél
Android TV: a Sony, a Sharp és a Philips kész a platformra
OLED TV képernyők tömeggyártásban már ez év végétől
A Philips bemutatta a PolyLED TV célú alkalmazhatóságát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .