Philips OLED935: a csúcs OLED TV-k Bowers & Wilkins hangprojektorral (Frissítve)

Az új Philips OLED935 140 és 164 centis (55” és 65”) csúcs TV-k új 4. generációs P5 processzorral, Bowers & Wilkins hangprojektorral és 4-oldalas Ambilight hangulatvilágítással.


Frissítés:

A Philips Europe szeptember 1-én hivatalosan is bemutatta a 4K felbontású, az összes ismert HDR formátumot támogató és Bowers & Wilkins hangprojektorral rendelkező OLED935 új csúcstévét, amit elsőként 121 centis (48”) képernyőmérettel is kínálnak majd.

Az OLED935 az eddigi legfejlettebb Philips TV, s ebben kulcsszerepe van a cég új, a kép javításához – adaptív „Vivid” mód formájában – neurális hálózatot alkalmazó „AI” P5 videoprocesszorának. Ha valaki inkább a hollywoodi rendezők elvárásainak megfelelő képet nézne, akkor első Philips TV-ként az OLED935 Filmmaker Mode képmódot is kínál (lásd erről az alábbi magyarázatot).

Az új csúcstévé fontos eleme a Bowers & Wilkins által tervezett 3.1.2 csatornás 70 W-os hangrendszer, melynek közepében egy külön nagyfrekvenciás sugárzó biztosítja a dialógusok tisztaságát és felfelé irányított hangszórók szólaltatják meg a Dolby Atmos fej feletti hanghatásait.

Újdonság a DTS Play-Fi vezeték-nélküli audioprotokoll is, ami kompatibilis hangsugárzók csatlakoztatásával akár 5.1-es térhangzás illetve többszobás zenei hangrendszer kialakítását is lehetővé teszi.

Az OLED935 készülékek MediaTek rendszerchipjén – amihez 3 GB RAM és 16 GB tárhely párosul – is Android TV platform fut beépített Chromecast funkcióval, a TV kezeléséhez vagy tartalomkereséshez beszédhangvezérléssel.

Az OLED935 TV-ről ugyan hiányzik a HDMI 2.1 csatlakozás, de a készüléket automatikusan játékmódba kapcsoló Auto Low Latency Mode (ALLM) funkció működik.

A Philips ugyanakkor a hosszan tartó játékhoz kifejlesztett egy új beégésgátló rendszert. A cég közlése szerint: „A feldolgozás új intelligens Dual Engine változata további teljesítményt biztosít, hogy egyedülálló, beégésgátló megoldást kínáljon, amely fejlett logóérzékelő funkcióval 32.400 zónás rácsot figyel a statikus tartalom nagyon pontos felismerése, a helyi fénykibocsátás intenzitásának fokozatos csökkentse és a beégés elkerülése érdekében – anélkül, hogy a képernyő más részeinek fénykibocsátását lerontaná. A Philips TV új rendszere kiküszöböli a beégésproblémát a statikus képek 95%-ánál, beleértve a logókat és a játéktartalmakat is.”

A cég a design kapcsán előszeretettel hangsúlyozza annak európai gyökereit, és a minőségi anyaghasználatot, ami a prémium OLED935 TV esetében fémet, szövetet és bőrt jelent.

A Philips 48OLED935, 55OLED935 és 65OLED935 típusjelzésű készülékek 2.200 € (kb. 790.000 Ft), 2.500 € (kb. 900.000 Ft) és 3.500 € (kb. 1.260.000 Ft) áron kerülnek piacra Európában.

Filmmaker Mode, tiszta és film – GYIK a Philips magyarázatában:
  • A Philips TV továbbra is azon kevés gyártók egyike, amely támogatást nyújt az összes jelenlegi HDR formátumhoz az új továbbfejlesztett P5 AI processzorral összességében jobb HDR teljesítményt kínálva, a HLG valamint a HDR10 és HDR10+ forrásokat is beleértve, ugyanakkor a speciális „Dolby Bright mód” használatával javítja a Dolby Vision kódolt dinamikus HDR tartalmat.
  • A 4. generációs P5 processzor pontosan képes követni és leképezni a HDR10 metaadatok maximális tartalmi világosságszintjét (MAX CLL) a teljes tartományban 1.000 nittől 4.000 nittig.
  • Az új szoftver tartalmazza a Filmmaker Módot (FMM) is, amely automatikusan felismeri a kódolt tartalmat, és felajánlja a nézőnek a képmód választását, vagy a készüléket az aktuális beállításban hagyja.
  • A Philips TV két új mozgásmegjelenítési módot is kínál – a Pure Cinema módot és a Movie mód új verzióját.
  • A Pure Cinema mód kikapcsolja a képsebesség-konverziót, miközben a képkocka-átrendezés aktív marad. Így 24p film 3:2 kadenciájú 60 Hz-esre befoglalt jele 5:5 kadenciájú 120 Hz-es jellé kerül átrendezésre.
  • Az új Movie módban egy kismértékű mozgáshiba-javítás (de‐judder) aktív marad, együttműködve elmosódás-kiküszöbölő (de‐blur) funkcióval, hogy ellensúlyozza az OLED sample‐and‐hold display technológiájából eredendő elmosódást, de a filmpuristáknak és sportrajongóknak lényegében látható mellékhatások vagy „szappanopera” hatás nélkül. Ez a beállítás ideális a filmpuristák és a sportkedvelők számára egyaránt.

2020. július 16.:

Információk láttak napvilágot a Philips megújuló OLED935 csúcs OLED TV szériájáról. A Philips OLED805 és OLED855/865 szériákhoz hasonlóan az új csúcsmodellek is 10-bites, 4K OLED panelekre épülnek, 140 és 164 centis (55” és 65”) képernyőméretben biztosan kaphatóak lesznek, de egyes források szerint 121 centis (48”) változat is készül majd.

Középkategóriás társaikkal szemben az OLED935 készülékek nem 3, hanem 4-oldalas Ambilight hangulatvilágítással rendelkeznek majd, ami természetesen együttműködni a Philips Hue okoslámpákkal és a Spotfy zeneszolgáltatással.

Az új csúcs TV-kben is a 4. generációs P5 Picture Perfect Engine processzort alkalmazzák, mely mesterséges intelligencia (AI) algoritmusokat támogatva és a 2. generációs Perfect Natural Reality képjavító technológiát kínálva biztosít a korábbinál magasabb képminőséget.

Az OLED935 TV-k a 10-bites színfelbontás és a DCI-P3 színtér 99%-os reprodukálása mellett támogatják a HDR10, HDR10+, HLG nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését, ráadásul a 4. Gen P5 AI processzor a Dolby Vision formátumban kódolt dinamikus HDR tartalmakat a speciális „Dolby Bright mód” használatával javítja.

A TV-k kezdetben várhatóan az Android TV 9 Pie platformot fogják futtatni, és minden bizonnyal beépítik a Chromecast, a Google Assistant funkciókat valamint az együttműködést az Alexa képességekkel.

A TV-k USB 3.0 és USB 2.0 portokat, négy HDMI 2.0 bemenetet, digitális audio kimenetet, fejhallgató kimenetet, antenna és műholdas vevő bemeneteket, hálózati portot, mélynyomó kimenetet, CI+ kártyahelyet, valamint a Bluetooth 4.2 és Wi-Fi 802.11ac vezeték-nélküli kapcsolatot kínálnak.

Az OLED935 TV-ket egy Bowers & Wilkins hangprojektorral szállítják, és a készülékek képesek dekódolni DTS-HD valamint a Dolby Atmos hangformátumokat, sőt Dolby Atmos Virtualizer valamint Dolby basszusfokozó és párbeszédjavító funkciókat is kínálnak. Azt viszont nem tudni, hogy a hangprojektor maga képes-e a magassági hangösszetevők megszólaltatására.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, az újabb Philips Android TV-k DTS Play-Fi vezeték-nélküli TV audió és többszobás streaming támogatást kapnak, és ez alól az OLED935 széria sem lesz kivétel.

A TP Vision szeptember 1-jén egy online sajtótájékoztatón mutatja be legújabb TV-it, és akkor talán megtudhatjuk majd az OLED935 készülékek árait is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .