Philips POS9002: kapható a márka 2. generációs OLED TV-je (Frissítve)

1. Oldal

Már kapható Európában a Philips új csúcs OLED TV-je, ami megújult paneljével magasabb csúcsfényességet reprodukál, és hozzá fejlesztett teljesen új P5 „Perfect Picture Engine” képfeldolgozó processzorral.


Frissítés:

Európában már kapható a 139 centis képátlójú Philips 55POS9002 OLED TV, méghozzá a versenytársakhoz képest elég agresszív, régiótól függően 2.300 és 2.800 € (Kb. 699.000 és 850.000 Ft) közötti indulóáron. Idehaza viszont egyelőre még sehol nem kínálják a készüléket.

2017. március 13.:

Az első Philips OLED TV 2016 végén került forgalomba, és a cég ma Madridban bemutatta második generációs OLED TV-jét, amit 140 centis (55 inch) képátlóval kínálnak majd Európában 55POS9002 lesz a típusszámmal. Ez lesz a márka második ULTRA HD PREMIUM minősített TV-je.

Philips POS9002 OLED TV.jpg
Az európai piacra a Philips márkájú TV-ket gyártó TP Vision elmondása szerint az új panellel a készülék csúcsfényessége 750 nit, és a DCI-P3 színtér lefedettsége 99% lesz. A cég ugyan nem erősítette meg, hogy az 55POS9002-be 2017-es LG Display OLED panelt építenének, de a jelek szerint ez a helyzet. Az új panel tökéletesebb HDR képminőséget biztosít, és a TV támogatja majd a HDR10 és a HLG formátumokat.

A 2. generációs OLED TV-hez a Philips kifejlesztett egy új, P5 „Perfect Picture Engine” elnevezésű nagyobb teljesítményű képfeldolgozó motort. Ez 25%-kal nagyobb feldolgozási teljesítményt és 25%-kal több „feldolgozási funkciót” tud, mint a márka korábbi „Perfect Pixel UHD” motorja. A TV az extra teljesítménnyel jobb képminőséget ígér a forráskezelés, a képélesség, a színek, a kontraszt és a mozgás terén is. Az utóbbiról a számos tesztben dicsért „Perfect Motion” motor gondoskodik.

Az új processzor új digitális zajcsökkentő rendszerrel, egy „szúnyogzaj-csökkentő” funkcióval, egy a 8 bites jeleket 14-bites belső keresőtáblával feldolgozó „Smart Bit Enhancement” rendszerrel, javított színtérleképző rendszerrel („Gamut Mapping System”), javított HDR felkonvertálással, javított HDR árnyalati leképzéssel és más új funkciókkal rendelkezik.

A gyártó reméli, hogy az OLED panel és a P5 motor kombinációjával a képminőség új szintre emelkedik.

A 9-es szériájú Philips TV nem lenne teljes Ambilight hangulatvilágítás nélkül, ami ez esetben 3 oldalas, és természetesen együttműködik a Philips Hue okos lámpáival, van játék módja és a dinamikus színkövetés mellett beállítható állandó színre is.

A 2017-es lesz a harmadik Philips TV generáció, ami a Google Android TV operációs rendszerén alapul, s amihez a „Google Cast” funkció is társul. Mindez egy négymagos processzoron fut a készülékben. A gyártó azt is megerősítette, hogy a Netflix 4K/HDR minőségű tartalmai is nézhetőek az új OLED TV-n.

A készülék egy tipikus minimalista Philips design, ami az OLED panel miatt nagyon vékony lesz. A képernyőt övező keret csiszolt alumínium és a „bölcső” alakú állvány lehetővé teszi a TV megdöntését.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Grundig: a márka első OLED TV-je már kapható Európában
Philips: a 2017-es 8000-es lesz a márka első QD LCD TV szériája
Philips: 2017-es 7000-es és 6000-es Ultra HD Android TV-k
Philips: az első 4K, HDR OLED TV Android TV platformmal (Frissítve)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .