A Philips tisztázza, TV üzletáguknál minden marad a régiben

1. Oldal

A Philips visszautasítja a feltételezést, hogy a hongkongi partnerrel közös vegyesvállalatba kiszervezett TV üzletáguk, egyben a TV üzlet végét jelentené.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Philips évek óta veszteséges TV üzletágának eredményessé tételében bízva, annak teljes vertikumát beviszi egy a hongkongi TPV Technology Ltd. LCD monitor és TV gyártóval közös vegyesvállalatba, amelynek 30%-ban lesz résztulajdonosa. A hírből sokan arra következtettek, hogy a Philips ezzel ki is száll a TV üzletből, amit a cég cáfol.

Philips_cinema_21-9_gold.jpg
A Philips UK egyik szóvivője a következőket mondta ezzel kapcsolatban: „A kulcsszó a folytonosság. Bárki, aki most a Philips TV-k fejlesztésén dolgozik, átmegy és az új vegyesvállalatnak dolgozik 2012-től.” A Philips ugyan nem rendelkezik majd többé saját TV részleggel, de jelenlegi személyi és anyagi erőforrásai 2012. januárjától átkerülnek az új vállalatba, és állítólag nem terveznek elbocsátásokat. Mindez talán a székesfehérvári összeszerelő üzemre is igaz lesz majd.

A Philips azt hangsúlyozza, hogy ez egy közös vállalat a kínai TPV-vel, és nem – mint azt korábbi jelentések sugallták – csak egy licenc-megállapodás, amikor csak a márkanév marad ugyanaz. A szóvivő szavai szerint a Philips, mint TV márka sokkal fontosabb a holland cég számára, hogy bármilyen módon kockáztassa annak kompromittálódását. A vegyesvállalat, mint üzleti megoldás célja az, hogy versenyképesebbé tegye a márkát és a céget a globális TV piacon.

A vegyesvállalat 2012-ben kezd el dolgozni a termékeken, azon kutatások és fejlesztések alapján, amelyek már folyamatban vannak a Philips-nél. Mindennek eredményeként szélesebb lesz a Philips TV-k választéka, de a vállalat továbbra is elkötelezett a minőségi termékek és technológiák (például a 21:9 képarányú készülékek és az „Ambilight” képernyő körüli hangulatvilágítás) iránt.

Az idei termékek a terveknek megfelelően kerülnek piacra.

Kapcsolódó linkek:

A Philips átadja TV üzletágát egy hongkongi cégnek
Philips: a 2011-es felső kategóriás 3D TV-k
Philips: jönnek a passzív szemüveggel nézhető 3D TV-k
Philips: fontos kérdés a TV divízió csökkenő nyereségessége
Philips: új Cinema 21:9 LCD TV már 3D kivitelben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .