OPPO: leáll a gyártással az optikai lemezlejátszóiról ismert márka

Feltehetően az optikai lemezjátszók iránti csökkenő kereslet miatt az OPPO Digital leáll az új termékek gyártásával, de garanciális és azon túli szervizkötelezettségeinek eleget tesz, ahogy további firmware-frissítéséket is nyújt majd.


Az OPPO Digital közleménye szerint a márka „fokozatosan állítja le az új termékek gyártását”, köztük a DVD, Blu-ray és Ultra HD Blu-ray lemezjátszókét, valamint audiorendszerekét és fejhallgatókét is.

„Mivel legújabb 4K UHD lejátszóink elérték teljesítményük csúcsát, itt az ideje a búcsúzásnak. Büszkék vagyunk rá, hogy oly jónak tekintett termékeket készítettünk, és lelkes közösséget szolgáltuk ki.”- áll a cég közleményében.

A 14 éve alakult OPPO Digital számos díjnyertes Hi-Fi audioterméket gyártott, de elsősorban DVD, Blu-ray és legújabban Ultra HD Blu-Ray univerzális optikai lemezlejátszóiról ismert. A márka két legújabb ilyen lejátszója, az UDP-203 és UDP-205 kínáltak elsőként támogatást a Dolby Vision HDR formátumú lemezek lejátszásához.

A cég továbbra is támogatást nyújt termékeihez, és érvényesíthető marad a rájuk vonatkozó jótállás is, így a 30 napos pénzvisszafizetés is. Minderről ez áll a közleményben: „Bár az OPPO Digital fokozatosan megszünteti az új termékek gyártását, a meglévő termékek továbbra is támogatottak lesznek, a jótállások érvényben maradnak, és a garanciális és azon túli javítási szolgáltatások is elérhetők lesznek. A rendszerszoftverek (firmware) továbbra is karbantartásra kerülnek és időről-időre frissítések jelennek majd meg. Az ügyfelek biztosak lehetnek benne, hogy továbbra is megkapják azt a magas színvonalú szolgáltatást és támogatást, amit az OPPO Digital-tól elvárnak.”

A bejelentés nem okozhatott meglepetést, különösen, hogy a fizikai műsorhordozók, nevezetesen az optikai lemezek eladása zuhan az utóbbi években, és helyükbe a streaming tartalomszolgáltatások lépnek.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .