Pioneer PDP-436RXE plazma TV: majdnem, mint egy képcsöves

Jellemzők, szolgáltatások




A PDP-436RXE a Pioneer „legkisebb” plazma TV-je, benne az a 6. generációs PUREBLACK panel és a PURE Drive 2 HD jelfeldolgozás, melyekért a modellcsalád nagyobb tagja kiérdemelte az EISA díjat.

Jellemzők, szolgáltatások

Cristal_Emissive_Layer_panel.jpg
A PDP-436RXE minden bizonnyal legfontosabb alkatrésze a Pioneer 6. generációs PUREBLACK panel. Ez a „Crystal Emissive Layer” elnevezésű, rendezett kristályelrendezésű cellazáró védőrétegnek köszönhetően jobb kisülés-stabilitású és fényhatásfokú panel az eddiginél kontrasztosabb (3000:1) és nagyobb felületi fényességű 1.100 cd/m2 képet képes előállítani. Ráadásul ugyancsak az említett kristályrétegnek köszönhetően az korábban meglehetősen lomha cellakisülés is jóval gyorsabban zajlik le, így már nem tapasztalható a sötét háttér előtt gyorsan mozgó világos képobjektum kontúrjának elmosódása, az úgynevezett „utánhúzás”.

A teljesen digitális PURE Drive 2 HD videojel feldolgozó láncot a jelenleg elérhető legkorszerűbb elemekből építetik, és a plazmaképernyőkhöz optimalizálták, különösen pedig a PUREBLACK panelhez. A mélyebb részletek ismertetése nélkül a digitális videojel feldolgozás során a készülék az alábbi főbb műveleteket végzi: 3D fésűszűrés, Dynamic HD Converter-nek elnevezett váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakítás és a panel felbontására skálázás, a képzajok és az MPEG tömörítési (blokk és moszkitó) zajok digitális csökkentése, a képek valós idejű analízisével aktív képdinamika szélesítés, színmenedzsment és színtranziens javítás. Mindezt az i-Clear Drive elnevezésű sokbites videojel feldolgozás úgy végzi, hogy az aktuális képjelnek megfelelő legtöbb árnyalati lépcső álljon rendelkezésre.

A készülék hangzását az SRS Labs, Inc. WOW technológiái határozzák meg. Van SRS TruSurround térhatású hangképzés, SRS FOCUS funkció, mely a képernyő alatt elhelyezkedő hangszórók hangképét „emeli fel”, hogy az a képernyő magasságából szóljon, és SRS TruBass mélyhang gazdagítás.

Természetesen Teletext is működik a Pioneer plazma TV-jén, de nem ártana frissíteni a karakterkészleten, mert bizony a magyar ékezetes betűk komoly zavart okoznak a megjelenő szövegoldalakon – néha teljes sorok olvashatatlanok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .