Pioneer: tudnivalók a 2012-es high-end AV vevőerősítőkről

1. Oldal

A Pioneer új felsőkategóriás AV vevőerősítői, a 9.2 csatornás SC-LX86, SC-LX76, SC-LX56 és a 7.2 csatornás SC-2022 tiszta, nagyteljesítményű hangkimenetei a D osztályú technológiára épülő Direct Energy HD erősítőket alkalmazzák.
A Pioneer új top három felsőkategóriás AV vevőerősítője THX minősítésű, az SC-LX76, SC-LX86 ráadásul az AIR Studios által hangolt modellek.

SC-LX86
SC-LX86


Mindegyikben a Pioneer legújabb D osztályú Direct Energy HD végerősítői épülnek, amelyek képesek visszaadni a Blu-ray lemezek és más hangforrások nagyfelbontású tömörítetlen hangjának igazi megszólalási potenciálját. A végerősítők tetemes teljesítményt nyújtanak, ami gyakorlatilag az összes csatorna teljes hangerőn való egyidejű meghajtásakor sem csökken lényegesen.

Az erősítőkben alkalmazott „Advanced MCACC” az időtartományban mért paraméterekkel 3D kalibrálást hajt végre automatikusan kompenzálva a hangsugárzókat és a szobát, az Auto Phase Control Plus eljárás pedig valósidejű fázisillesztést nyújt. A PQLS technológia kiküszöböli a HDMI csatlakozás digitális időzítési hibája okozta torzítást.

Az új vevőerősítők a szoba olyan helyeiről hallható szimulált hangokat is előállítanak, ahol hangsugárzót nem is helyeztünk el. Újdonság a virtuális hátsó surround, a virtuális magassági és virtuális mélységi mellett a virtuális szélességi hangsugárzó mód.

A top három modell már nemcsak a 3D, de a 4K felbontású képjelet is továbbítja HDMI-n. Ezek a 9.2 csatornás erősítők akár 10 különböző hangsugárzó elrendezés meghajtására konfigurálhatóak. Létrehozható például egy teljes 5.1-es rendszer a fennmaradó csatornák pedig további zónákhoz használhatóak, amelyek mindegyike vezérelhető a vevőerősítőről és/vagy egy „iControlAV2012” alkalmazással. Az SC-LX56, SC-LX76 és SC-LX76 modellekkel három analóg hangzóna hozható létre, utóbbi kéttő pedig HDMI kimenetet is kínál egy negyedik zónához. A csúcsmodellek a fő hangrendszer két mélysugárzó kimenete mellett külön 2. zóna mélysugárzó kimenettel is rendelkeznek.

SC-LX86
SC-LX86


A nemrég bemutatott Pioneer VSX vevőerősítőkhöz hasonlóan, az új modellek is hozzáférést biztosítanak Apple AirPlay illetve DLNA 1.5 hálózati zenei tartalmakhoz valamint internetes rádiókhoz, továbbá Bluetooth audió átvitelt tesznek lehetővé opcionális AS-BT200 BT adapterrel. A Pioneer AS-WL300 Wireless LAN konverter tartozéka a top három modellnek és opcionálisan elérhető az SC-2022-höz.

Mindegyik vevőerősítő a mellékelt USB/video kábellel csatlakoztatható iPad/iPhone/iPod mobilkészülékhez az ezeken tárolt audiók megszólaltatásához illetve videók, képek megjelenítéséhez, és fizikailag csatlakoztatva a vevőerősítőkhöz közben fel is töltik ezeket.

A top három modell előlapi Mobile High-Definition Link (MHL) csatlakozást is biztosít támogatva az akár 1080p videó és 7.1 csatornás HD audió tartalmak átvitelét, teleptöltéssel és távirányítással kiegészítve. A csomag tartalmaz egy 1 méteres MHL kábelt.

A csúcsmodell SC-LX86 aszinkron USB-DAC kapcsolaton át lehetővé teszi a közvetlen USB csatlakozást egy megfelelő meghajtóval felvértezett PC-vel, amin át 192 kHz/32 bites zenei fájlok továbbíthatóak.

A Pioneer „iControlAV2012” alkalmazása ingyenesen letölthető az Apple App Store-ból az iPad/iPhone/iPod Touch mobilkészülékekre. Ezzel minden lényeges vezérlési funkció valamint az internetes rádióállomások és az otthoni hálózati tárolóeszközökön elérhető zenei fájlok közötti választás és kontrol is megoldható. Egy dedikált alkalmazás Android felhasználóknak is elérhető a Google Play-en.

Az SC-LX56, SC-2022 júliustól lesz kapható, az SC-LX86, SC-LX76 augusztusban kerülnek a szaküzletekbe.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: a 2012-es Blu-ray 3D házi-mozi rendszerek
Pioneer BDP-150: új Blu-ray 3D lejátszó okostelefonra szabva
Pioneer: információk a 2012-es AV vevőerősítőkről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .