Sharp: 229 centis AQUOS LED LCD TV az amerikaiaknak

1. Oldal

A Sharp Észak-Amerikában kínált LC-90LE745U típusjelű 229 cm (90 inch) képátlójú készüléke nemcsak a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható legnagyobb LED LCD TV, de ára miatt az amerikai fogyasztók többsége számára még elérhetetlen.
A hét elején New York Cityben jelentette és mutatta be a Sharp új büszkeségét, a 229 cm (90 inch) képátlójú AQUOS nagyfelbontású TV készülékét, ami minden bizonnyal jelenleg a legnagyobb megvásárolható LED LCD TV az Egyesült Államokban, de talán a világon is.

Sharp-90-inch-HDTV.jpg
A teljes 1080p felbontású LC-90LE745U LCD paneljének háttérvilágítását tehát LED-ek adják, képfrissítési frekvenciája 120Hz-es, és a gyártó „240 AquoMotion” technológiája segít elkerülni képek elmosódását alatt pergő akciófilm jelenetek vagy élő sportközvetítések során. A készülék ráadásul 3D képmegjelenítésre is alkalmas, és két pár aktív képzáró szemüveget adnak hozzá.

A beépített Wi-Fi kapcsolaton át, és a Sharp „SmartCentral” okostévé funkció felhasználói felületén keresztül a felhasználó hozzáférhet a ma már Észak-Amerikában megszokott CinemaNow, Hulu Plus, Netflix, Vudu és YouTube online tartalomszolgáltatásokhoz , valamint olyan alkalmazásokhoz mint a Facebook és a Twitter. Külön megvásárolható opcionális kamerával a Skype videotelefonálás is használható.

Az interneten át működik a Sharp „Aquos Advantage Live” szolgáltatás is, amely lehetővé teszi, hogy képzett szakember lépjen kapcsolatba a TV készülékkel és a távolból pontosítsa például színek kalibrálását. Ez különösen akkor lehet hasznos, ha valaki véletlenül TV menüjében eltekergeti a beállításokat.

A készülék telepítése segítséget igényel, mert bár a 229 centis a Sharp AQUOS készülék csupán kb. 5 cm mély, de tömege majd 64 kiló, amivel különösen falra szerelés esetén kell számolni. A szokványos 140 centis (55 inch) TV-knél közel háromszor nagyobb látható képfelületű óriás meglepően energiabarát. A Sharp szerint, a LED TV óriás kevesebb áramot fogyaszt, mint két 75 wattos izzó, tehát a villanyszámlát nem terheli meg nagyon. A 10.999 dolláros (kb. 2,5 millió Ft) ár, viszont elég tetemes az internetes kereskedelemben nem csak high-end elektronikai kiskereskedők által forgalmazott készülékért.

Kapcsolódó linkek:

Sharp: hat új nagyképernyős TV a kínálatban
Sharp: rövidesen jönnek a passzív 3D TV-k?
Sharp LC-80LE645E: 203 cm képátlójú Európa TV óriása
Sharp LC-70LE835E: egy új 177 centis óriás 3D LCD TV
Sharp: a CES 2012 is főleg a nagyképernyős TV-kről szólt
Sharp: szárnyal a nagyképernyős LCD TV-k eladása az USA-ban
Sharp LC-60LE635E: a kedvező áru 152 centis LED LCD TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .