Pioneer: új G9-es szeparált médiavevős KURO plazma TV-k és monitorok

1. Oldal

A Pioneer idén Budapesten megtartott európai sajtóbemutatóján jelentette be új, 127 és 152 centis (50 ill. 60 inch) KRP-500A, KRP-600A szeparált médiavevős KURO plazma TV-it, valamint a KRP-500M, KRP-600M KURO plazma monitorait.
Az összes új plazma TV és monitor modell HD ready 1080p megjelölésű és feketeszintjük a KURO márkanévhez méltóan kivételes. Mindössze 64 mm-es vastagságukkal a képernyők akár falra szerelve, akár állványon kecsesebbek elegánsabbak. Fényes fekete keretükkel viszont a megszokott letisztult formatervet követik.

Pioneer KRP-600A2.jpg
Az új KRP-500A, KRP-600A modellek képernyője egy DisplayPort kábellel csatlakozik a szeparált médiavevőhöz, és némileg többet tudnak a integrált SD/HD műsorvevős PDP-LX5090H és PDP-LX6090H G9-es KURO plazma TV-knél.

A KRP-500M, KRP-600M monitorok azoknak készülnek, akik nem kívánnak egyebet, mint a legjobb plazmaképernyőt. Elsődleges választás lehet tehát egy kisebb házi-mozi vagy a professzionális kép-utómunka stúdiók számára.

Minden eddiginél mélyebb feketéket képesek megjeleníteni a 2008-as G9-es KURO plazmamodellek, és a legélénkebb és legtökéletesebb színeket ígérik, s ennek eredményeként páratlan kontrasztarányt.

Az új KURO készülékek képesek felismerni környezetük fényviszonyait, és valós időben analizálni a képtartalmat. Mindegyikükben működik az „AV Optimum Mode” hang- és képoptimalizáló rendszer, mely optikai érzékelőjével automatikusan a helyiség megvilágításához és az aktuális képtartalomhoz állítja a képparamétereket, valamint a nézett műsorhoz harmonizálja a hangot is. A készülékekbe már színérzékelőt is építenek, ami a környezeti fény színösszetételét is mérve szolgáltatja az optimális képet.

Az úgynevezett „PURE” üzemmódban a készülékek megkerülve a tipikus képjavító jelfeldolgozást, a képet az eredeti forrásjelnek megfelelően reprodukálják.

Pioneer_KRP-M01.jpg
A szeparált KRP-M01 médiavevő az analóg mellett digitális földi (DVB-T) és műholdas (DVB-S/DVB-S2) hangoló-egységeket is tartalmaz. A KRP-500A, KRP-600A modellek így megfelelnek az EICTA HD TV 1080p követelményeinek, támogatják az MPEG-4 tömörítésű nagyfelbontású műsorok dekódolását is, és két „common interface” kártyahelyük is van.

A médiavevő és így a két plazma TV is DLNA minősítésű, vagyis az otthoni hálózatba integrálva WMV, MPEG1, MPEG2-PS/TS, MPEG4-ASP, H.264 videókat, LPCM, MP3, WMA, WAV, AAC, HE-AAC hangfájlokat és JPEG, TIFF, PNG, BMP, GIF képeket játszhatnak le egy vagy több szerverről. A felsorolt digitális médiatartalmak USB csatlakozón keresztül is elérhetőek a Home Media Gallery funkció jóvoltából, mely szervesen integrálódik a készülékek új, intuitív grafikus kezelőfelületébe.

Az új készülékek alumínium távirányítójának fontosabb gombjai világítanak, a monitorok távirányítója ezen felül más távkezelők funkcióinak megtanulására is képes.

A médiavevős modelleknek más csatlakozóik mellett 4 HDMI bemenetük is van, melyek „KURO LINK” (HDMI-CEC) vezérlési funkciót kínálnak. A monitorok RS-232C-n és hálózati IP-n – akár böngészőn – keresztül is vezérelhetőek, és többek között 2 HDMI, PC és DVI bemenetük is van.

A KRP-600M augusztustól, a KRP-600A szeptembertől, a KRP-500A és KRP-500M pedig októbertől kerül az üzletekbe.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: három új alapkategóriás AV vevőerősítő 2008-ra
Pioneer: két új DVD/HDD felvevő alapmodell 2008-ra
Pioneer: három megújuló DVD lejátszó 2008-ra
Pioneer: júniusban érkezik a PDX-Z9 SACD vevőerősítő
Pioneer: új Blu-ray Disc lejátszó a nyár végére
Pioneer: az új AV vevőerősítők végfokozatai stúdióminőségű hangot ígérnek
Pioneer: LCD TV és 1080p vetítő a KURO termékválasztékban
Pioneer: új G9-es KURO plazma TV-k még mélyebb feketékkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .