PlayStation 5 játékok: jön a felhőalapú streaming lehetősége

Az Xbox példáját követve hamarosan a Sony is lehetővé teszi a régebbi PlayStation 4 és 3 játékok mellett a PlayStation 5 játékok internetes streamelését.


Egy éve indult a megújult PlayStation Plus játékszolgáltatás. Az első évforduló kapcsán Nick Maguire, a SIE globális szolgáltatásokért, értékesítésért és üzleti műveletekért felelő alelnökének blogbejegyzése szerint új funkció tesztelését kezdték meg, és tervezik, hogy később a felhasználóknak lehetővé teszik a saját PlayStation 5 játékok és a PlayStation Plus (Premium) előfizetéses játékszolgáltatásról elérhető PS5 játékok streamelését.

Streaming PS5-játékokhoz

A blogbejegyzésben azt írja: „Jelenleg zajlik a felhőalapú streaming tesztelése a támogatott PS5 játékokhoz – köztük a PlayStation Plus játékkatalógusából (Game Catalog) és játék próbaverziókból (Game Trials) való PS5 játékcímekkel, valamint a játékosok tulajdonában lévő támogatott digitális PS5 játékcímekkel. Amikor ez a funkció elindul, elérhetővé válik a felhőalapú játékstreaming, a támogatott PS5 játékcímekhez közvetlenül az ön PS5-konzolján. Ez azt jelenti, hogy Prémium tagként könnyebben beleveti magát kedvenc játékaidba anélkül, hogy előbb le kellene töltenie azokat a PS5 konzolodra. Célunk, hogy ezzel a további előnnyel egészítsük ki a PlayStation Plus Premium csomagot, részeként a PlayStation Plus értékének növelésére irányuló folyamatos erőfeszítéseink.”

A PlayStation Plus top előfizetői számára már eddig is elérhető PS4 és PS3 játékok felhőalapú streamelése egészül tehát ki az érintett PS5 játékokkal.

Kérdés, hogy a jövőben a Sony lehetővé teszi-e a streaming játékot PlayStation játékkonzol nélkül is? Jelenleg ugyanis ez nem lehetséges, ami bizonyos szempontból meghiúsítja a célt. Korábban bizonyos okos TV-ken támogatta a Sony a felhőalapú játékok streamelését alkalmazásokon keresztül, de ezeket aztán később eltávolították.

A blogbejegyzés szerint: „Jelenleg a korai szakaszban vagyunk, és alig várjuk, hogy megosszuk a további részleteket, amikor készen állunk, beleértve az indulási időkeretet is.”

A Microsoft az Xbox Game Pass szolgáltatásból már jó ideje lehetővé teszi a streaming játékot nemcsak konzolokon, de Samsung Smart TV-ken is. Az alkalmazás később további okos TV platformokon is megjelenik majd. A Microsoft azt is tervezi, hogy később lehetővé teszi a felhasználók számára az Xbox játékok streamelését is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .