Xbox App: streaming játék a 2022-es Samsung TV-kre

A június 30-án megjelenő Xbox App alkalmazással több, mint 100 Xbox streaming játék lesz elérhető a Samsung idei felsőkategóriás okos TV-in.


A Microsoft egy ideje már dédelgetett terve – az Xbox streaming játék okos TV-ken, amihez csak kontrollerre van szükség, de konzolra nincs – még ebben a hónapban megvalósul.

A Samsung és Ashley McKissick, a játékélményekért és platformokért felelős Microsoft alelnök is bejelentette a két cég együttműködését, melynek eredményeként a 2022-es Samsung okos TV-k Gaming Hub (Játékközpont) kezelőfelületén megjelenik az Xbox App alkalmazás.

Samsung XBOX app

„Közösen a Samsung és az Xbox partnerként hozták el az Xbox Game Pass-t a Samsung Galaxy telefonok millióira, és most ismét együttműködünk, hogy az Xbox játékélményét a 2022-es Smart TV-kre is eljuttassuk. Örülök, hogy június 30-án 27 országban megtapasztalhatjátok a felhőalapú játékot Smart TV-ken.” nyilatkozta Ashley McKissick a fenti közleményben, majd hozzáteszi: „Az Xbox App alkalmazást először a Samsung okos TV-kre hozzuk el, és a jövőbeli elképzelésünk következő lépéseként szándékunkban áll további TV-partnerséget megvizsgálni”.

Az Xbox App alkalmazás tehát más márkák TV-in még nem, és a Samsung Smart TV-k közül is csak a 2022-es megújul kezelőfelületű (6.5-ös verziójú Tizen platformmal rendelkező) készülékeken lesz megtalálható. További korlátozás, hogy csak azokban az országokban lesz elérhető az applikáció, ahol az új Gaming Hub felület bevezetésre kerül.

Az Xbox Game Pass Ultimate tagsággal az Xbox App alkalmazással több mint 100 magas minőségű játék játszható, köztük olyan címekkel, mint a Halo Infinite, a Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction és a Forza Horizon 5. A Fortnite tagság nélkül is elérhető lesz.

Az applikáció kompatibilis lesz az Xbox Wireless, az Xbox Adaptive, az Elite Series 2, a Sony DualSense és más kontrollerekkel. Ezek Bluetooth kapcsolaton át csatlakoznak majd a Samsung TV-hez.

XBOX-TV-app-Samsung

Az Xbox App csak 1080p felbontású és 60 képkocka/sec képsebességű streaming játékot tesz lehetővé, vélhetően HDR nélkül. A Dolby Atmos hangformátum sem támogatott.

A 2022-es Samsung TV-ken együtt jelenik meg az Xbox App és a Gaming Hub, mely elérést biztosít majd az Nvidia GeForce Now, a Google Stadia és az Utomik játékszolgáltatásokhoz is.

A Samsung közleménye szerint: „A Samsung Gaming Hub (Játékközpont) a 2022-es Samsung Smart TV modelleken a világ bizonyos régióiban június 30-tól kezdődően illetve azt követően lesz elérhető.”

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .