PlayStation: túl az 500 milliomodik konzolon

Az eredeti PlayStationt 1994-es megjelenése óta mostanra már több mint 500 millió PS játékkonzolt adott el a Sony, mely a PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition konzolváltozattal ünnepli az alkalmat.


Közel 24 éve, hogy a Sony eredeti PlayStation (PS) játékgépe piacra került. A szürke dobozhoz vezetékes játékvezérlő csatlakozott és egy kis memóriakártyát kellett venni hozzá, ha valaki menteni akarta, hogy hol tart a játékban. A konzol, mint az alapforma mit sem változott.

A PlayStation eddig három nagyszabású megújuláson van túl. Az eredetit a PS2, a PS3 és legutóbb PS4 követte. Legutóbb 2016-ban az eddigi legerősebb hardverű PS4 Pro jelent meg. 1994 óta a Sony pontosan 525,3 millió PlayStation rendszert értékesített, beleértve a kézi eszközöket is.

A legkelendőbb játékkonzolok listájának élén a becslések szerint több mint 155 millió eladott PS2 áll, a második a 154 millió Nintendo DS. A PS4 valószínűleg már utolérte a PS3-at, amelyből már csak 84 milliót értékesítettek.

Az eltelt 24 év alatt a konzol grafikai teljesítményében történt a leglátványosabb előrelépés. Az eredeti PS grafikai számítási teljesítménye alig 100 megaFLOPS (MFLOPS) volt, a PS4 Pro konzolban már 4,2 teraFLOPS (TFLOPS) hozza létre a képet, ami több mint 40.000-szeres fejlődés.

A játékkonzolok mára a gyenge minőségű SD felbontású grafikától eljutottak a 4K felbontású és nagy dinamikatartományú (HDR), részletekben gazdagabb és fényességben szélesebb skálájú a való életben látotthoz közelebb álló képig.

A konzol történetében elért mérföldkő megünneplésére a Sony megjelenik egy áttetsző kék PlayStation 4 Pro Limited Edition változattal, beépített 2TB merevlemezzel. 500 $ / 500 € áron, ami augusztus 24-től lesz kapható és összesen 50 ezer darabot adnak majd el belőle.

Híresztelések szerint a PlayStation 5-re még legalább három évet kell várni, és bár még semmit nem tudni róla, de biztosra vehető, hogy az új konzol erősebb is lesz és az iparági trendet követve a felhő alapú streaming játékot is támogatja majd.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .