Pioneer: új Blu-ray Disc lejátszó a nyár végére

1. Oldal

A Pioneer BDP-LX71 BonusView (Profile 1.1) követelményeknek megfelelő Blu-ray Disc lejátszó a legkorszerűbb technológiákat ígéri, és tökéletesen illeszkedik majd az új KURO síkpaneles TV-khez és AV vevőerősítőkhöz.
A Pioneer BDP-LX71 tehát már megfelel majd a BonusView (Profile 1.1) követelményeinek, vagyis képes lesz „kép a képben” megjeleníteni illetve megszólaltatni a megfelelő Blu-ray lemezeken lévő másodlagos tartalmakat (kommentársávokat), de még nem tud majd hálózati tartalmakat letölteni, amihez a BD-Live (Profile 2.0) képességeivel kéne rendelkeznie.

A képen a BDP-LX71-el azonos, de az USA-ban forgalmazott BDP-51FD látható
A képen a BDP-LX71-el azonos, de az USA-ban forgalmazott BDP-51FD látható


Technikailag ugyanakkor nagyon kifinomult készüléknek ígérkezik a BDP-LX71 mind a kép- mind a hangfeldolgozást tekintve.

Az 1.3a verziójú HDMI technológiai előnyeit kihasználva, a készülék képes a sokkal árnyalatgazdagabb, alapszínenként 12-bites, „Deep Colour” jelátvitelre is. Természetesen a lejátszó a „1080p HD digital film direct 24p” technológia révén alkalmas a Blu-ray Disc lemezeken megtalálható, az eredeti filmmel azonos, és éppen ezért annak mozgásmegjelenítését tökéletesen visszaadó másodpercenként 24 képkockás videojel kiadására.

Az új lejátszó a gyártó saját, és sok más készülékében már bizonyított, korszerű „PureCinema Deinterlacer” váltott-sorosból progresszív képfrissítésbe alakító, és akár 1080p videojel formátumba felskálázó elektronikája a hagyományos DVD lemezek megtekintését is élvezetesebbé teheti az arra alkalmas HD felbontású képmegjelenítőkön. Az analóg videojel kimenetek kiváló képminőségéről 297 MHhz 12-bites video D/A konverter gondoskodik.

A BDP-LX71 az összes új hangsáv formátumot (Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS HD High Resolution/Master Audio) képes a készüléken belül dekódolni, illetve az 1.3a verziójú HDMI kimeneten a lemezen lévő bitfolyamukat kiadni. HDMI kábellel az új SC-LX71 vagy SC-LX81 AV vevőerősítőkhöz csatlakoztatva a lejátszót a CD-k hangja is tökéletesebben szólalhat meg a gyártó hangadatokat szinkronizáló PQLS azaz precíziós kvarc záródó rendszerének köszönhetően.

A tipikusan high-end hifi és professzionális hangberendezések gyártói által alkalmazott, kimagasló minőségük révén elismert Wolfson D/A konverterek a legmagasabb szintű megszólalást biztosítják.

Az új Blu-ray Disc lejátszó ugyanolyan grafikus kezelőfelülettel rendelkezik majd, mint a KURO plazma TV-k és az új SC-LX71, SC-LX81 AV vevőerősítők. A menüben bárki saját ízlésének megfelelően állíthatja be a képet, amire alapbeállítások és a legtöbb képparaméter manuális kalibrálása is lehetőséget ad.

A kimagasló minőség a részletekben rejlik, ezért a BDP-LX71 első osztályú alkatrészekből, kézileg összeszerelve épül, lemeztálcája a készülék közepén rezgéscsillapított, az audio- és videoáramköri lapok elkülönülnek, a csatlakozók aranyozottak, a gombok érintésérzékelőek, és a készülék előlapja tömör alumínium.

Az említett HDMI mellett komponens (Y, Pb, Pr), S-Video és kompozit videokimenetei, koaxiális és optikai digitális, valamint 7.1 csatornás és külön kétcsatornás analóg audiokimenetei is vannak a lejátszónak.

A BDP-LX71 nyár végén, de inkább szeptemberben kerül az üzletekbe, és ára 150.000 Ft körül lesz.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: az új AV vevőerősítők végfokozatai stúdióminőségű hangot ígérnek
Pioneer: LCD TV és 1080p vetítő a KURO termékválasztékban
Pioneer: új, G9-es KURO plazma TV-k még mélyebb feketékkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .