PS3: szeptemberben jön a Blu-ray 3D frissítés

1. Oldal

A PlayStation 3 (PS3) az elkövetkezendőben megjelenő új rendszerszoftver frissítéseknek köszönhetően a 3D Blu-ray filmek lejátszása mellett támogatja majd fotók 3D megjelenítését is.
PS3.jpgMick Hocking a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) vezérigazgatója Londonban tartott előadásában számolt be a PS3-al kapcsolatos jövőbeli történésekről, elképzelésekről.

A júniusban kiadott 3D firmware frissítés révén a PS3 alapvetően már „3D-ready”-nek mondható, azaz HDMI 1.4 kompatibilissé vált. Ez azt jelenti, hogy a konzol automatikusan felismeri, ha egy 3D TV-hez vagy képernyőhöz csatlakozik HDMI kábellel. Egyelőre azonban csak négy játék játszható 3D-ben, amit a Sony BRAVIA 3D TV-k vásárlói ingyen le is tölthetnek.

Szeptemberben jelenik meg a Blu-ray 3D filmek lejátszását támogató firmware frissítés. Valamikor az év végéig a konzolt alkalmassá teszik 3D fotók megjelenítésére is, mivel a piacon vannak már az ilyen képek készítésére alkalmas fényképezőgépek is. Az elkövetkező egy évben a 3D kamerák is megjelennek, és kezdetét veszi a PlayTV szolgáltatáson a 3D műsortovábbítás is, ezért a PS3 3D tartalmak tárolására is képes lesz egy későbbi firmware frissítéssel.

A YouTube is támogatni fogja a 3D tartalmakat a jövőben, és ezek is nézhetőek lesznek a PS3 jovoltából.

Kapcsolódó linkek:

A PS3 nyári firmware-e még nem támogatja a 3D Blu-ray-t
Lehetséges a 3D képátvitel az 1.3-as HDMI-n keresztül is
Kész a 3D Blu-ray Disc specifikációja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .