A PS3 nyári firmware-e még nem támogatja a 3D Blu-ray-t

1. Oldal

A PlayStation 3 (PS3) júniusban a Sony első 3D TV-jének megjelenésével együtt kapja meg az első 3D rendszerszoftver frissítését, de ezzel még csak 3D játékokat lehet majd futtatni, a 3D Blu-ray filmek lejátszását még nem teszi lehetővé.
PS3.jpgA nyáron 3.30 verziószámmal 3D rendszerszoftver frissítést ad ki a Sony Computer Entertainment Europe ahhoz a négy 3D-s PS3 játékhoz kapcsolódóan, amelyeket a PlayStation Network-ön át lehet majd elérni. A Sony 3D és 3D-ready LCD TV-k így az első HX800-as készülékek vásárlói pedig ingyen juthatnak majd hozzá ezekhez a játékprogramokhoz.

Az említett PS3 firmware csak a PlayStation Network-ön játszható 3D játékokhoz nyújt frissítést, a 3D Blu-ray filmek lejátszásához nem. Az utóbbi kompatibilitást biztosító második rendszerszoftver frissítésre várni kell, de az még az idén megjelenik. „Bizonyos Sony 3D termékekhez” a cég várhatóan mellékeli majd a Derült égből fasírt (Cloudy With a Chance of Meatballs) és a Deep Sea Blu-ray 3D lemezek egy-egy példányát.

Arról is szólnak hírek, hogy az első HX800-as LCD TV-k vásárlói ajándékba kapnak egy 3D tartozékcsomagot is, amely két szemüveget és az azok meghajtásához szükséges 3D adót tartalmaz.

Hogy ezek a kedvezmények a hazai piacon eladott Sony 3D termékekre is vonatkoznak-e, azt egyelőre csak remélni lehet.

Kapcsolódó linkek:

Sony: a 2010-es Blu-ray Disc lejátszós házi-mozi rendszerek
Sony: 1080p 3D az új Blu-ray lejátszók 1.3 HDMI kimenetén
Sony: a 2010-es Blu-ray Disc lejátszók
Sony: a 2010-es BRAVIA TV-kről
Lehetséges a 3D képátvitel az 1.3-as HDMI-n keresztül is
Kész a 3D Blu-ray Disc specifikációja
PlayStation: videoletöltés már Európában is
Sony: szeptemberben jön a PlayStation 3 Slim

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .