YouTube már akár 4K felbontással is

1. Oldal

A YouTube rövid időn belül jutott el a szabvány felbontástól a ma egyelőre még elsősorban digitális mozikban használatos 4K felbontás támogatásához.
A YouTube a múlt heti VidCon 2010 konferencián jelentette be a 4K videók támogatását, vagyis mostantól 240p-től egészen a 4K-ig terjedhet a video megosztón keresztül továbbítható videók eredeti felbontása.

YouTube_4K.jpg
Alig több mint másfél éve még csak 720p, féléve már 1080p, és mostantól pedig már akár 4K (4096 x 2304 pixel) nézhetőek videotartalmak a YouTube-on. Aki az eredeti 1080p-nél nagyobb forrásfelbontáson akarja megtekinteni a videót, az válassza az erre szolgáló menüben az „Original” módot.

Akinek van tehát egy 4K felbontású vetítője, egy a felbontást csorbítatlanul visszaadni képes videokártyával és a vetítőhöz megfelelően csatlakozó PC-je, no és persze egy igen gyors szélessávú internet-hozzáférése, az megpróbálkozhat az ebben a listában szereplő videók lejátszására.

Kapcsolódó linkek:

YouTube: bővülő kölcsönözhető filmkínálat
YouTube immár 1080p felbontású videó támogatással
A YouTube is belép az internetes filmkölcsönzés piacára
Filmbemutató a YouTube-on és a mozikban egyidejűleg
Sony játékfilmek kerülhetnek fel a YouTube-ra?
YouTube már HD-ben is
Itt a 8K felbontású televíziózás az NHK jóvoltából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .