Lehetséges a 3D képátvitel az 1.3-as HDMI-n keresztül is

1. Oldal

Az 1.3-as HDMI kimenettel rendelkező forráskészülékek – mint például a PlayStation 3 játékkonzol is – a csatlakozás metódusára vonatkozó frissítést követően korlátozásokkal alkalmasak lesznek 3D képátvitelre.

HDMI_150px.jpg
A DVICE online magazinon megjelent riport arról számol be, hogy a HDMI Licensing Group megoldást talált arra a problémára, hogy miként lehet 3D képtartalmat továbbítani, az amúgy eddig nem erre specifikált 1.3-as verziójú HDMI interfészen keresztül. Az ilyen kimenettel rendelkező készülékek – a cikk szerint a BD-Live funkcionalitású Blu-ray lejátszók (azért ezt az információt a lejátszók gyártóinak hivatalos megerősítéséig nem érdemes biztosra venni) így a PlayStation 3 is, szatellit és kábelvevők valamint más set-top boksz-ok – a csatlakozás metódusának frissítésével alkalmassá tehetőek a 3D kép kiadására.

A 3D kép megjelenítéséhez viszont már új, 1.4-es verziójú HDMI bemenettel rendelkező 3D HDTV-re van szükség. A frissített 1.3-as HDMI kimeneten keresztül azonban például a 1080p Blu-ray 3D film sztereoszkópikus képének 1080p (progresszív) felbontású 3D változata nem, legfeljebb csak 1080i váltott-soros változata nyerhető ki.

Kapcsolódó linkek:

HDMI 1.4: 3D támogatás az új verzió specifikációjában
Kész a 3D Blu-ray Disc specifikációja
HDMI 1.4: Ethernet támogatással és sok más új funkcióval
A HDMI támogatói 3D jelátvitelre készítik elő a szabványt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .