PS5: felhőalapú streaming játék egyelőre csak PS5 konzolon

Konzol nélkül egyelőre nem lehetséges az októberben induló PS5 „cloud (felhőalapú) streaming” játék, ami akár 4K HDR képminőségű és 3D térhangzású is lehet.


Júniusban jelentette be a Sony a PlayStation 5 játékok felhőalapú streaming lehetőségét, az Xbox Game Pass példáját követve.

PS5 felhőalapú streaming játék

A Sony most további részleteket tett közzé az októberben induló PS5 „cloud (felhőalapú) streaming” játékról, ami kezdetben csak bizonyos játékokat támogat, és a tervek szerint idővel „több száz PS5 játék támogatja ezt az új jótéteményt”.

A lehetőség működik majd a játékok próbaverzióival (demóival) és a PlayStation Plus Premium előfizetéssel rendelkező felhasználók által birtokolt támogatott PS5 játékokkal is.

A felhőalapú streaming játék lehetővé teszi az azonnali játékot előzetes telepítés nélkül, de előfordulhatnak kiesések és észrevehető késés is tapasztalható, a kép pedig tömörítésre kerül. Ennek ellenére a lehetőség hasznos lehet ha valakinek nincs ideje megvárni a sok gigabájt letöltését, vagy egyszerűen csak szeretné gyorsan kipróbálni a játék demóját.

Az Xbox streaming játékával ellentétben – ami az újabb Samsung Smart TV-ken és néhány más eszközhöz is lehetséges – „a PS5 felhőalapú streaming kizárólag a PS5 konzolon érhető el a bevezetéskor”. Vagyis a Sony a jövőben esetleg más eszközökön például saját TV-in vagy akár a konkurens márkák TV-in és médialejátszóin is támogatottá teheti majd a PS5 streaming játékot.

A PlayStation 5 konzolon viszont a felhőalapú játék akár 4K felbontással, 60 képkocka/sec képsebességgel akár SDR, akár HDR képminőséggel is lehetséges, és a streaming esetén is támogatott a Tempest 3D AudioTech, s a vele működtetett 3D hangzás, ami kompatibilis Dolby Atmos képes HDMI eszközökkel szólaltatható meg.

A bejelentés lábjegyzete szerint a minimálisan szükséges internetsebesség 5 megabit/sec, a 1080p-hez 15 megabit/sec, a 4K-hoz 38 megabit/sec kell.

A PS5 cloud (felhőalapú) streaming játék elindításának céldátuma Európában, s így hazánkban is október 23.

PS5 Cloud streaming (felhőalapú streaming játék) PS5 konzolon
Támogatott játékok:

  • A PlayStation Plus játékkatalógus top PS5 sikerjátékai, mint a Marvel Spider-Man: Miles Morales, a Horizon Forbidden West, a Ghost of Tsushima, a Mortal Kombat 11 és a Saints Row IV
  • Próbaverziók PS5 játékokhoz, mint például a Roxfort Legacy, a The Witcher 3: Wild Hunt és a The Calisto Protocol
  • További a PlayStation Plus Premium tagok által birtokolt streaming révén majdan elérhető PS5 digitális játékok, mint a Resident Evil 4, a Dead Island 2, a Genshin Impact, a Fall Guys és a Fortnite.
Jellemzők:

  • A letölthető tartalmak és játékon belüli vásárlások lesznek elérhetőek a PS5 streaming játékhoz, beleértve a DLC-t és a kiegészítőket – hasonlóan a letölthető játékokból történő vásárlásokhoz.
  • Kiváló minőségű felbontás-opciók, köztük 4K, 1440p, 1080p és 720p, 60 képkocka/sec és SDR vagy HDR kimenettel.
  • Fejlett hang a PS5 összes audioképessége támogatásával, az 5.1-et és 7.1-et, valamint a Tempest 3D AudioTech technológiát is beleértve.
  • Képernyőkép és akár 3 perces videó készítése, ami letöltődik a PS5 médiagalériájába (Media Gallery), és elérhető a PS App médiagalériájában is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .