RealD, Samsung licenc-megállapodás új 3D LCD panelekről

1. Oldal

A két cég által bejelentett licenc-megállapodás elérhetővé teszi azokat a paneleket, amelyek a közösen kifejlesztett új 3D képernyő technológiával a RealD 3D mozi szemüvegeit használva biztosít teljes felbontású 3D képet mindkét szem számára.

A RealD Inc. és a Samsung Electronics LCD Business januárban jelentették be az RDZ™ elnevezésű új 3D képernyő technológia közös fejlesztését. A most létrejött licenc-megállapodás révén várhatóan 2012. elején lesznek kaphatóak az 58 és 69 centis (23 és 27 inch) képméretű PC monitorokhoz való panelek, majd ezek kereskedelmi forgalomba kerülése után a 140 centis (55 inch) TV panelek. A további kapható panelméretekről és az árakról még nem tudni semmit.

A két cég által közösen fejlesztett fejlett aktív technológiájú 3D kijelzők teljes HD felbontású 3D videó képet kínál mindkét szem számára, és kompatibilis ugyanazzal az olcsó, könnyű és kényelmes 3D szemüveggel, amit használt RealD 3D rendszerrel felszerelt filmszínházakban használnak szerte a világon. Ellentétben a filmtípusú mintázott gát (FPR) alapú 3D képernyővel – amely felére csökkenti a mindkét szembe jutó kép felbontását -, az új technológia az aktív képzáró technikát a képernyőre adaptálva teljes HD felbontású 3D képeket nyújt mindkét szemnek, világosabb, vibrálás mentes, teljesen magával ragadó 3D élményt eredményez széles nézőszög tartományban.

RealD_3DTV_400px.jpg
A RealD szabadalmaztatott technológiája a Samsung LCD paneles képernyője elé épített elektrooptikai rendszer, ami a képernyőből kilépő fény cirkuláris polaritását váltogatja, ahogy a bal- és jobbszemnek szánt képek követik egymást. A képek tehát ugyanúgy szekvenciálisan jelennek meg a képernyőn, mint az aktív képzáras szemüveggel nézett 3D TV-ken, csak a technológiának köszönhetően a bal- illetve jobbszemnek szánt képek eltérő cirkuláris polaritással. A RealD cirkulárisan polarizált passzív szemüvegei aztán a polaritásnak megfelelően szétválasztják a bal- illetve jobbszemnek szánt képeket.

A RealD Inc. és a Samsung Electronics LCD Business 2011. május 17-19. között a SID Display Week rendezvényen mutatja be a RealD 3D TV-jet, számítógép-monitorokat és laptopokat.

Kapcsolódó linkek:

Az aktív és a passzív szemüveges 3D TV-k gyengéi
Eldurvult LG – Samsung vita a 3D TV technológiákról
RealD és Samsung közös fejlesztésű új 3D képernyő a CES-en
Jönnek a RealD passzív szemüveggel nézhető Full HD 3D TV-k
Új típusú polarizált 3D LCD TV technológia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .