Roland Garros 3D az Eurosporton Panasonic segédlettel (frissítve)

1. Oldal

A Panasonic budapesti sajtótájékoztatóján tett bejelentés hivatalos: az Eurosport 3D műsorkínálatának része a 2011-es francia nyílt teniszbajnokság a Roland Garros 3D közvetítése, amit az UPC hazai kábelhálózata is továbbít.
Eurosport_3D.jpgA múlt évi francia nyílt teniszbajnokság első elő 3D közvetítése még inkább csak kísérleti és promóciós célokat szolgált, ezért elsősorban a műsor produkciós hátterének megteremtésében műszaki segítséget nyújtó Panasonic márkakereskedéseiben volt látható. Idén viszont a Roland Garros mérkőzéseinek 3D televíziós adása már a Eurosport 3D műsorkínálatának része, azaz közvetlenül a nézőknek szóló 3D program lesz, jelentette be Michael Vaughton az sportcsatorna igazgatója a Panasonic régiós sajtótájékoztatóján.

A Panasonic és az Eurosport együttműködése egyébként már hosszú évekre nyúlik vissza, és a japán cég fontos szerepet játszik a sportcsatorna technológiai fejlődésnek előremozdításában, így a nagyfelbontású televíziózásra való áttérésben is. A Eurosport HD 2008. májusi indulása óta egyre több HD tartalmat kínál, 2010-2011-ben ennek aránya már elérte a sportcsatorna teljes műsorkínálatának 50%-át.

Frissítés 1.: Immár hivatalosan is megerősített, hogy a Panasonic és a Fédération Française de Tennis (FFT) együttműködésével az Eurosport élő 3D közvetítést szolgáltat a május 22. és június 5. között zajló Roland Garros centerpályán zajló mérkőzéseiről. Az eddig aláírt megállapodások szerint a 3D adást Svájcban a Swisscom, Dániában, Svédországban és Finnországban a Canal Digital, az Egyesült Királyságban a Virgin Media jóvoltából láthatják majd a nézők. Idén is látható lesz az élő 3D teniszközvetítés Panasonic termékeket forgalmazó nagyobb szaküzletekben.

Frissítés 2.: A UPC Magyarország kft. hazai digitális kábeltévé szolgáltatásának 40-es programhelyén lesz látható a Eurosport 3D Roland Garros élő 3D közvetítése május 22-től június 5-ig minden nap 9 órától éjfélig. Az élő közvetítések között a korábbi mérkőzések nézhetőek újra, angol nyelvű kommentárral. Tulajdonképpen már most is látható a tavalyi férfi illetve női döntő utolsó labdameneteiről készült 3D felvétel és egy Panasonic reklámspot az említett programhelyen.

Kapcsolódó linkek:

Wimbledoni teniszdöntők 3D-ben közvetítve
DVB: jóváhagyás előtt a 3DTV specifikáció
Nem minden sportág közvetítésénél működik a 3D
Áprilisban indul Európa első 3D TV csatornája a Sky 3D
Élő 3D a francia nyílt teniszbajnokságról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .