Rotel RSP-1572: új házi-mozi processzor-előerősítő

1. Oldal

Új 7.1 csatornás, 3D videojel támogatást, Faroudja DCDi Cinema video feldolgozást, két 32-bites DSP-t és parametrikus EQ-t kínáló előerősítő/processzorát a Rotel nemes egyszerűséggel „kifinomult AV kontrollcenternek” nevezi.
A Rotel állítása szerint az RSP-1572 7.1 csatornás surround előerősítő sokcsatornás és sztereó módban egyaránt „audiofil hangminőséget” biztosít.

Rotel_RSP-1572.jpg
Az RSP-1572 3D kompatibilis 1.4a verziójú HDMI csatlakoztatása hat bemenetet és két kimenet kínál (az egyik Audio Return Channel funkcióval). A készülék előlapi USB bemenete közvetlen digitális iPod/iPhone/iPad vagy MP3 lejátszó csatlakozást tesz lehetővé.

Az alapfelszereltségként mellékelt vezeték-nélküli Bluetooth adapterrel közvetlenül továbbíthatóak a hordozható készülékek tartalmai a processzorhoz.

Az RSP-1572 a videojeleket a legújabb generációs Faroudja Torina FLI30336 Cortez platformmal dolgozza fel, ami Faroudja DCDi Cinema technológiájának legteljesebb készletét kínálva jelentősen csökkenti a videó zaját a képminőség és élesség feláldozása nélkül. A processzor Faroudja RealColor színkezelést és integrált 3D videó dekódolót is kínál.

A surround dekódolást és feldolgozást köztük a nagyfelbontású Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus és DTS-HD Master Audio hangformátumokét két 32 bites DSP végzi, és 24 bit/192kHz-es audio D/A konverterek biztosítják a magas hangminőséget. Az előerősítő/processzor 10-sávos parametrikus EQ-val, hangsugárzó távolságállítással, csoportkésleltetéssel és fejlett basszus-menedzsmentje nyújt rugalmas konfigurálást a rendszernek.

Rotel_RSP-1572_csat.jpg
Az előerősítő három további zóna számára nyújt kompozit videojelet és analóg audiót.

Az RSP-1572 teljesítményének legfontosabb összetevői azonban a gondos figyelemmel megválasztott alkatrészek, az áramköri tervezés és a tápellátás. A készülék fogyasztói ára idehaza kb. 600.000 Ft lehet majd.

Kapcsolódó link:

Rotel: a 15-ös széria komponensei rövidesen kaphatóak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .