Nem lesz Samsung RealD passzív szemüveges 3D TV

1. Oldal

A Samsung és a RealD év elején még bíztatónak tűnő együttműködése egy passzív szemüveggel nézhető 3D TV megépítésére kútba esni látszik, legalábbis ez derül ki a 3D mozi-technológiai cég legfrissebb eredményjelentéséből.

A Samsung Electronics LCD Business és a RealD Inc. még januárban jelentették be, hogy az utóbbi szabadalmaztatott „ZScreen” technológiájának RDZ™ elnevezésű síkpaneles képernyőre alkalmazott változatával új 3D képernyő technológiát fejlesztenek közösen. Aztán májusában licenc-megállapodást kötöttek különböző képméretű 3D LCD panelek előállításáról, amelyek ugyanazzal az olcsó, könnyű és kényelmes 3D szemüveggel nézhetőek, mint amit a RealD 3D rendszerrel felszerelt filmszínházakban használnak szerte a világon. A hasonlóan passzív szemüveggel nézhető filmtípusú mintázott gát (FPR) alapú 3D képernyőkkel ellentétben – amely fizikailag felére csökkenti az egyes szemekbe jutó kép függőleges felbontását -, az új technológia a képernyője elé épített elektrooptikai rendszerrel az abból kilépő fény cirkuláris polaritását váltogatva, s így az aktív képzáró technikát a képernyőre adaptálva teljes HD felbontású 3D képeket nyújt mindkét szemnek.

RealD_3DTV_400px.jpg
A RealD legfrissebb eredményjelentésében viszont az olvasható, hogy a cég felülvizsgálta várakozásait a Samsung Electronics LCD Business-el kötött májusi licenc megállapodással kapcsolatban. Eszerint a RealD 3D technológiájú paneleknek jövő év elején már a szórakoztatóelektronikai gyártók rendelkezésére kéne állniuk, de a RealD a közelmúltban megtudta, hogy a Samsung nem folytatja licencszerződésnek megfelelő panelek gyártását. Ennek eredményeként a RealD most más lehetséges panelgyártók között keres partnereket a 3D képernyő technológiája számára.

A Samsung hivatalosan még nem kommentálta az ügyet, de Michael Lewis a RealD vezérigazgatója azt mondta újságíróknak, hogy a koreai gyártónál „a közelmúltban menedzsmentváltozás zajlott le, minden projektet felülvizsgáltak és úgy döntöttek, hogy nem viszik tovább”.

Kapcsolódó linkek:

A passzív szemüveges a jobb a 3D TV technológiák közül
RealD, Samsung licenc-megállapodás új 3D LCD panelekről
Az aktív és a passzív szemüveges 3D TV-k gyengéi
RealD és Samsung közös fejlesztésű új 3D képernyő a CES-en
Jönnek a RealD passzív szemüveggel nézhető Full HD 3D TV-k
Új típusú polarizált 3D LCD TV technológia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .